Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå er det sesongstart både bortover og nedover

Sjekk ut åpningsoversikten og nyhetene i bakkene.

HEMSEDAL: Strålende forhold oppe i fjellet og full fart på snøkanonene nede i anlegget gir en flott start på sesongen. Foto: FREDRIK BLOM
HEMSEDAL: Strålende forhold oppe i fjellet og full fart på snøkanonene nede i anlegget gir en flott start på sesongen. Foto: FREDRIK BLOM Vis mer

• Flere reisesaker på
db.no/reise.

(Dagbladet): Bjorli åpnet med pudder sist lørdag, Gaustablikk med en bakke på kunstsnø, Beitostølen melder om drømmeforhold på Valdresflye, 1389 meter over havet.

Sjusjøen går preppemaskinene for langrennsfolket.

Helt i nord meldes det om 15 kilometer preparerte løyper og flotte forhold for klassisk og skøyting i lysløypa mellom Kirkenes og Bjørnevatn.

Drømmeforhold Toppturentusiastene har nå rekordtidlige drømmeforhold i Lofoten.

Narvikfjellet lokker med masse snø, men du må vente på heisåpning litt til.

Hemsedal åpner i morgen, torsdag 1. november. Her er det kunstsnø i bakken og langrennsløyper på natursnø oppe på fjellet, 4 kilometer med snøscooter i Holdeskaret.

Det er fine forhold og det blir åpnet løyper fortløpende. Grafset Langrennstadion har preppet 3,75 kilometer med løyper.

Åpner i helga På Geilo  er det er kjørt med tråkkemaskin Ustedalsfjorden rundt og inn til Prestholt, og til helgen vil 5 kilometer med spor være lagt med kunstsnø i lysløypa.

Så følger Geilo, Trysil, Kvitfjell og Oppdal til helga.
  Nyheter De fleste skidestinasjonene har som regel en sesongnyhet eller flere å by på.

Det er ofte snakk om utvidelser, forbedringer eller nye påfunn for å trekke litt ekstra oppmerksomhet.

Trysil: Trysil har fått nye crossløyper for ski og snowboard. Parallellslalåm, portkjøring, side om side med venner eller familie - førstemann ned vinner.

Har også Speed Test arena hvor du måler farten din ned bakken. Nytt i vinter blir belysning i løypene 45, 66 og 71, slik at disse blir en del av kveldskjøringstilbudet i Fageråsen.

Hemsedal I Hemsedal er det skisafari som er siste oppfinnelse.

Bedrede tilbud i form av utvidete åpningstider morgen, og kveld, mens ny bru og tunnel gir bedre nedfart fra Skarsnutens 1700 senger i hytter og herberger.

Kvitfjell Kvitfjell melder om heisstart på fredag klokka 09.30 og fortløpende åpning av heiser i takt med snøproduksjonen.

Ny storpark, ny bakke, utvidet snøanlegg, nytt fordelskort og nytt skimestringsområde, er meldingen fra anlegget som er mest kjent for sine verdenscuprenn i Olympiabakken.

Beitostølen Fra Beitostølen meldes at Raudalen alpinsenter, som ligger 6 kilometer fra sentrum, har fått nytt kunstsnøanlegg og bedrede forhold for offpist folket.

GEILO: Kunstsnø og dugnad gir langrenssløperne i Geilo IL og andre gjester gode treningsforhold. Foto: TERJE BJØRNSEN
GEILO: Kunstsnø og dugnad gir langrenssløperne i Geilo IL og andre gjester gode treningsforhold. Foto: TERJE BJØRNSEN Vis mer

Her er det 6 nedfarter, røde og svarte. Anlegget har samme heiskort som de snillere løypene på Beitostølen. I år er det lagret snø på skistadion, noe vil sikre nok snø til Beitosprinten.

Norefjell På Norefjell er snøanlegget blitt bygget om til moderne helautomatisk system. Antallet snøkanoner er økt til 113 som kan snølegge cirka 14 kilometer nedfarter.

Planlagt sesongstart er 24. november, men datoen kan bli framskyndet et par uker om kulda holder seg slik at det kan produseres nok snø.