Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå er dette den mest populære bilfargen

Nyanser som gull, bronse og kobber øker i popularitet.

DRISTIGERE: Det er blitt noe vanligere med dristigere farger. Her poserer med Usain Bolt med en gullfarget Nissan GT-R, som skal auksjoneres bort til veldedig formål. Foto: Nissan
DRISTIGERE: Det er blitt noe vanligere med dristigere farger. Her poserer med Usain Bolt med en gullfarget Nissan GT-R, som skal auksjoneres bort til veldedig formål. Foto: Nissan Vis mer

- Fargen er det første vi legger merke til ved et produkts design, og produsentene av dagligdagse produkter som mobiltelefoner er blitt mye mer bevisste på bruk av farger. Ofte ser vi at de etteraper trendene i bilmarkedet, sier Jane E. Harrington fra det amerikanske selskapet PPG. Billakkspesialisten har avgitt sin årlige trendrapport om hvilke farger som er mest populære.

I Europa er nå hvitt den mest populære fargen (23 prosent), fulgt av svart (21 prosent), grått (17 prosent), sølv (13 prosent), blått og rødt (7 prosent), andre farger (3 prosent) og grønt (2 prosent).

Hvitt har dermed passert svart som den mest populære bilfargen i Europa.

Også i USA er hvitt mest populært (21 prosent), foran svart (19 prosent), sølv og grått (16 prosent hver), rødt (10 prosent), blått (8 prosent) og grønt (3 prosent).

Hvitt var den mest populære bilfargen i USA også i fjor.

- Vi ser også at det er blitt mer populært med fargenyanser som gull, bronse og kobber, hevder Harrington.

Annerledes i Norge Men enda en gang er Norge i utakt med resten av Europa. Trenden generelt i Europa peker mot mindre biler som både er mer kompakte og fleksible. Men disse bilene er ikke spesielt populære i Norge.

Dersom vi legger tall fra PPG og Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) til grunn, viser de at nordmenn skiller seg fra resten av Europa også når det gjelder fargepreferanser.

Svart og grått er de mest populære bilfargene i Norge, men tallene fra OFV viser at hvitfargen er blitt mer populær. 11,1 prosent av de nyregistrerte bilene i år er hvite, mot 9,4 prosent i fjor.

Farge på nyregistrerte biler januar-september Farge

Antall

Prosent

Svart

27 802

26,7

Grå

23 236

22,3

Sølv

13 130

12,6

Hvit

11 598

11,1

Rød

7 659

7,4

Blå

7 281

7,0

Brun

7 136

6,8

Beige

2 202

2,1

Svart-flerfarget

653

0,6

Fiolett

576

0,6

Grønn

527

0,5

Oransje

454

0,4

Gul

240

0,2

Rosa

150

0,1

Lite å si for verditap En ekstrem farge kan være utfordrende dersom bilen skal selges, men ifølge Marius Paus i Leaseplan er ikke fargen avgjørende for verditapet på bilen.

- Hvitt var en fy-farge, men er det ikke nå lenger, mens rødt kan være utfordrende. Men generelt sett har lakkfargen lite å si for verditapet, sier Marius Paus, markedsdirektør i Leaseplan.

Les også:
Disse fargene drites det mest på
Slik reparerer du lakken billig
2012-2013 Her er det beste vinterdekket

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MER POP ENN SVART: Hvitt er nå den mest populære bilfargen i Europa. Foto: Daimler AG
MER POP ENN SVART: Hvitt er nå den mest populære bilfargen i Europa. Foto: Daimler AG Vis mer
PRETTY IN PINK: 150 nordmenn har valgt rosa bil så langt i år. Foto: Nissan
PRETTY IN PINK: 150 nordmenn har valgt rosa bil så langt i år. Foto: Nissan Vis mer