Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lyst til å se favorittlaget live?

Nå er fotballturene til England rekordbillige

Hotellprisene stuper, pundet er billig - gjør et reisekupp nå 

GOD TUR: Fotballtur til Uniteds hjemmebane Old Trafford frister mange. Flere reiseselskaper selger fotballtur-pakke - men du kan også pakke reisen selv.
Foto: Tom Stalsberg
GOD TUR: Fotballtur til Uniteds hjemmebane Old Trafford frister mange. Flere reiseselskaper selger fotballtur-pakke - men du kan også pakke reisen selv. Foto: Tom Stalsberg Vis mer

(Dagbladet): Drømmer du om en tur til fotballøya England? Da kan det være smart å planlegge turen nå. For hotellprisene i de store fotballbyene London, Manchester, Liverpool synker som en stein. Nedgangen i gjennomsnittsprisen på hotellrom er på mellom 15-18 % i forhold til samme periode i fjor.

Brexit-prisfall

En ny undersøkelse fra hotellsøkesiden Trivago viser en trend i nedgang av hotellpriser i Storbritannia, siden Brexit i juni 2016. Storbyer i Europa viser generelt liten vekst sammenlignet med fjoråret, med unntak av noen få byer. Men de største nedgangene finner vi i altså Storbritannia. Noe som gjør at også reiser til Skottland er billigere enn før.

Derfor blir det kø i sikkerhetskontrollen.

Når prisene synker kan det i noen tilfeller være lønnsomt å lage fotballreisen selv i stedet for å kjøpe gjennom et reisebyrå. Men ikke alltid. Og husk at du ved å kjøpe en pakke også har rettighetene som gjelder ved pakkereiser.

- Billettprisene har nok jevnt over sunket med ca. 10% siden fjorårssesongen, med unntak av Tottenham. Der har prisene gått opp, på grunn av at stadionkapasiteten er lavere. I tillegg til dette synker naturligvis både billettpriser og hotellpriser som følge av et svakere britisk pund, sier Øyvind Rusten, prosjektansvarlig i firmaet G Travel Fotball.

Billettjakten

- Prisene fra våre leverandører er flytende, og styres av etterspørselen. Det fungerer ikke slik at vi kjøper opp et visst antall billetter og hotellrom, og deretter forsøker å selge disse videre, sier Øyvind Rusten.
- At man kan komme rimeligere ut i pris ved å kjøpe kampbilletter direkte hos klubben er det ingen tvil om. Men dette er svært vanskelig å skaffe hos storklubbene, og for de fleste er det vanskelig å skaffe flere billetter samlet, noe vi kan garantere i England. Våre billettleverandører i England har fastprisavtaler på et utvalg hotell i London, Manchester og Liverpool. De få gangene vi ser at hotellet kommer rimeligere ut hos andre leverandører, benytter vi naturligvis disse, sier Rusten.

Nedgang på 17 prosent på et år

- I januar i fjor nådde London sin høyeste gjennomsnittlige pris på hoteller på flere år for januar måned, men i januar i år er prisen lavere enn det den var for 2 år siden, etter å ha hatt stabil økning hvert eneste år. I år er gjennomsnittprisen på 1.334 kr. per natt – 17 prosent lavere enn januar i fjor da den var oppe i 1.605 kr. per natt, forteller Annette Marie Vogt, som er informasjonsansvarlig i Trivago Norge.

Dette gjør du feil når du bor på hotell.

Og det er ikke bare i London nedgangen er stor. Populære byer som Leeds, Manchester, Edinburgh og Liverpool ser alle en nedgang på mellom 15-18 % sammenlignet med fjoråret.

PRISFALL: Slik har hotellprisene i flere engelske byer stupt det siste året på grunn av fallet i pound-kursen. 
PRISFALL: Slik har hotellprisene i flere engelske byer stupt det siste året på grunn av fallet i pound-kursen.  Vis mer

Pundet faller

- Det siste halvåret har vi sett et kraftig fall i pundkursen som følge av Brexit. Det er gledelige nyheter for norske London-turister, som nå kan få langt mer for pengene i storbyen enn kun for ett år siden, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways.

I februar 2013 kostet et pund bare kroner 8,49 for nordmenn. Lavere hadde ikke kursen vær siden 1976, da en pund kostet åtte kroner og 25 øre. Men fra vinteren 2013 steg kursen jevnt og trutt - med nesten fem kroner! I januar 2017 koster et britisk pund rundt 11.30 og er dermed ca 2 kroner billigere enn for et drøyt år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media