OVER DAMMEN: Norwegian var fra august i fjor til samme periode i år det ikke-europeiske flyselskapet som fraktet flest passasjerer mellom Europa og New York-regionen. Foto: Norwegian
OVER DAMMEN: Norwegian var fra august i fjor til samme periode i år det ikke-europeiske flyselskapet som fraktet flest passasjerer mellom Europa og New York-regionen. Foto: NorwegianVis mer

Norwegian:

Nå er Kjos større enn British Airways til New York

Fraktet 1,67 millioner fra Europa til USA siste år.

British Airways har «alltid» vært det største ikke-amerikanske flyselskapet på ruter mellom Europa og USA. Slik er det ikke lenger, skriver The New York Times.

Tall som avisa har hentet inn fra flyplass-myndighetene i New York og New Jersey, viser at Norwegian fraktet 1,67 millioner passasjerer til eller fra New York-flyplassene John F. Kennedy International, La Guardia og Newark fra 1. august 2017 til utgangen av juli i år.

British Airways må for første gang på lenge se seg slått. Britenes flaggselskap hadde 1,63 millioner reisende på sine ruter mellom New York og sine europeiske destinasjoner.

Satsingsområde

Tallene er en fin fjær i hatten for Norwegian og administrerende direktør Bjørn Kjos, som de siste fem åra har hatt østkysten av USA som et sterkt satsingsområde.

- At flere reisende velger Norwegian framfor tradisjonelle selskap som har betjent denne verdensmetropolen i flere tiår, viser at kundene vil ha lave priser, prisvinnende service og de nyeste, mest miljøvennlige flyene når de skal krysse Atlanteren. Flere reisende er godt nytt for turistnæringa i både USA og Europa fordi det bidrar til flere arbeidsplasser og økonomisk vekst, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Kjøpes opp?

Kanskje er passasjertallene også nok en trigger for IAG, selskapet som eier British Airways, til å legge inn et nytt bud på Norwegian.

IAG forsøkte som kjent å kjøpe Norwegian tidligere i år, men budet fikk en heller kjølig mottakelse av Bjørn Kjos' selskap.