GJÆRINGSMETODEN: Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GJÆRINGSMETODEN: Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Test av surøl

Nå er surøl egen kategori på Polet. Disse skal du kjøpe

Surøl finnes nå som egen kategori med hele 206 produkter å velge mellom på Polet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Surøl kommer i en rekke ulike varianter med en stor smaksbredde. Fellesnevneren er en intens syre og friskhet som skiller øltypen fra alle andre øltyper.

Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Vørteren kokes og avkjøles deretter i store grunne kar, og eksponeres da for disse gjærsoppene.

Spontangjæring

Dette er en prosess som kalles spontangjæring, og vørteren tappes deretter på fat for videre gjæring og modning.

Det ferdige produktet kalles Geuze, og er som regel en blanding av ung og gammel lambic (særegen øltype).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn