GJÆRINGSMETODEN: Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GJÆRINGSMETODEN: Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Test av surøl

Nå er surøl egen kategori på Polet. Disse skal du kjøpe

Surøl finnes nå som egen kategori med hele 206 produkter å velge mellom på Polet.

Surøl kommer i en rekke ulike varianter med en stor smaksbredde. Fellesnevneren er en intens syre og friskhet som skiller øltypen fra alle andre øltyper.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: Nina Hansen Vis mer

Hemmeligheten bak syrligheten ligger i gjæringsmetoden. Tradisjonelt surøl, lambic, er basert på villgjær, eller gjærsopper og bakterier som finnes naturlig i lufta i bryggeriet. Vørteren kokes og avkjøles deretter i store grunne kar, og eksponeres da for disse gjærsoppene.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn