DELER SKJULTE PERLER: Når SAS Crewguide i dag lanseres med norsk oversettelse på Dagbladet.no/reise, får du 551 hete og personlige tips til 21 storbyer i verden. Kabinpersonalet snapper opp utrolig mye morsomt i løpet av et år, forteller Linn Frederikke Farmen Halvorsen (til høyre), her sammen med kollegene Thomas Karlsen og Marianne Røed. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
DELER SKJULTE PERLER: Når SAS Crewguide i dag lanseres med norsk oversettelse på Dagbladet.no/reise, får du 551 hete og personlige tips til 21 storbyer i verden. Kabinpersonalet snapper opp utrolig mye morsomt i løpet av et år, forteller Linn Frederikke Farmen Halvorsen (til høyre), her sammen med kollegene Thomas Karlsen og Marianne Røed. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Nå får du «alle» hemmelighetene til de SAS-ansatte på Dagbladet.no

551 hete tips til 21 storbyer i verden.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): I dag lanserer Dagbladet i samarbeid med SAS, SAS Crewguide med norsk oversettelse, på dagbladet.no/reise.

- Poenget med crewguiden er at den er en guide både for oss som jobber om bord i flyet, og for passasjerene, sier flyvertinne i SAS, Linn Frederikke Farmen Halvorsen.

Få reiser mer, og ser mer av verden, en de som jobber om bord i flyene som frakter reiseglade nordmenn ut i verden.

Og for første gang får du nå tilgang til en nettversjon av SAS Crewguide der de ansatte i SAS, og også ansatte fra andre flyselskaper i Star Alliance, deler sine anbefalinger for hva du bør se og oppleve i verdens storbyer.

551 tips I SAS Crewguide finner du ikke mindre enn 551 hete og personlige tips om hva du for eksempel kan se, oppleve, spise og hvor du bør bo, i 21 populære byer.

Særlig hoteller, mat og vannhull, tror Farmen Halvorsen at leserne vil sette pris på å få vite mer om. Det er spesielt bortgjemte perler, litt utenom de allerede kjente stedene, de flyansatte deler i crewguiden:

- Alt som står i guiden er selvopplevd av oss som flyr. Vi snapper opp utrolig mye morsomt i løpet av et år, sier hun.

Mystisk og spennende - Alle i Star Alliance kan bidra, så det er tips fra hele verden. Det er supert for dem som skal lese guiden, smiler flyvertinnen.

Hun tror at folk opplever det som troverdig å få tips av en som har på uniform. Ofte får også kabinbesetningen gode tips av reisevante passasjerer, slik at de selv utvider horisonten ytterligere og kan dele det i crewguiden.

Hennes erfaring er at folk som er ute og reiser er opptatt av å oppdage nye ting og steder, som  gjerne både er mystiske og spennende. 

Og nå får altså du som leser av Dagbladet tilgang til de SAS-ansattes skjulte hemmelighetene på dagbladet.no/reise.

Profesjonelle råd Leder for Tema-avdelingen i Dagbladet, Hilde Schjerve, er strålende fornøyd med SAS-samarbeidet.

- Med crewguiden kan vi tilby leserne våre tips og råd fra noen av verdens mest reisevante og best kvalifiserte reisesynsere, sier hun.

Piloter, flyverter og flyvertinner reiser profesjonelt, og styrer derfor unna de tradisjonelle turistfellene. Her er det altså mulig å finne mange hemmelige godbiter, mener Schjerve, og legger til:

- Vi har mye god reisejournalistikk i Dagbladet, men vi ønsker å gjøre reisesiden vår på nett enda mer forbrukervennlig og opplevelsesrik. Her blir Crewguiden et viktig bidrag.