KANARIØYENE: Hot reisemål i juleferien år. Her fra Amadoresstranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
KANARIØYENE: Hot reisemål i juleferien år. Her fra Amadoresstranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

Nå får du årets billigste reiser hit

Selger unna for å fylle opp flyene. Billigere blir det ikke.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Bytt ut novembermørke og julestress med en uke eller to med sol og varme i Syden.

Nå går årets billigste sydenreiser. Flybillettene er helt nede i 600 kroner, tur-retur. Sydenturer til under 2000 kroner for flyreise og hotell.

LANZAROTE: Også til den litt mindre besøkte ferieøya er det tilbud nå. Her fra den lange Puerto del Carmenstranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
LANZAROTE: Også til den litt mindre besøkte ferieøya er det tilbud nå. Her fra den lange Puerto del Carmenstranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Billigere blir det ikke.

Selger unna Charterselskapene selger unna sine restplasser til Syden for å fylle opp flyene. Det er massevis av ledige plasser. I går lå det nesten 50 000 sydenreiser ute på solfaktor.no

- Nå begynner salget. Slutten av november og begynnelsen av desember er tradisjonelt en av de rimeligste reiseperiodene, sier Elisabeth Larsen Vonstett, informasjonssjef hos charterarrangøren Star Tour.

- Da er størstedelen av det norske folk opptatt med julebord, juleavslutninger, gaver og pepperkaker. Vi har mange reiser som ikke blir solgt. Vi liker å fylle flyene og setter ned prisen, forklarer Larsen Vonstett.

Kanariøyene og Egypt Charterarrangørene har flest tilbud til Kanariøyene og Egypt, spesielt til de to populære feriereiseøyene Gran Canaria og Tenerife, og de egyptiske badebyene Hurghada og Sharm el-Sheikh.

EGYPT: En uke på Sharm el Sheikhs strender får du for 2000 kroner med flyreise og hotell. Foto: HENNING LILLEGÅRD
EGYPT: En uke på Sharm el Sheikhs strender får du for 2000 kroner med flyreise og hotell. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Men også til Lanzarote og Madeira får du restplasser til 1600 kroner. Den rimeligste chartertilbudet som lå ute i går var en ukes pakketur til Tenerife med Ving til 1000 kroner.

Det koster ikke mange hundrelapper mer for 14 dagers pakketur nå. Solia har charterturer 1570 kroner til Hurghada i desember. Mens Star Tour tilbyr 14 dagers pakketurer til Gran Canaria og Tenerife for rett under 2000 kroner.

Sydentilbudene varer helt fram til julaften, rimeligst kommer du unna med hjemreise lille julaften eller julaften.

Billige flyreiser Vinterens restplasser går ikke lenger bare fra Gardermoen. I år har charterselskapene restplasser både fra Rygge, Haugesund, Bergen, Stavanger og Ålesund.

Det er også mange billige flybilletter til sol og varme å få tak i nå. Når charterselskapene ser at de ikke får solgt alle pakkereisene med fly og hotell, legger de ut bare flyreisen på billigsalg et par uker før avreise.

Hos Ving kan du bestille en tur-retur-billett til Gran Canaria for 695 kroner, med hjemreise etter ei uke. Til Tenerife koster flybilletten med Ving 795 kroner fra Torp og 995 kroner fra Rygge eller Gardermoen.

Finn tilbudene Apollo har flybilletter til den egyptiske badebyen Sharm el-Sheikh for 998 kroner den 24. november, med hjemreise etter ei uke.

Enda billigere blir det om du velger å reise bort i 14 dager. Vi fant billetter hos Ving helt nede i 495 kroner til Gran Canaria med returbillett etter 14 dager.

Apollo har billetter til 595 kroner til Tenerife. Det er billigere enn rutefly. Men da må du betale hotell i tillegg.

E-post-kupp Vi fant tilbudene på nettstedet solfaktor.no og charterselskapenes nettsider.

Finner du ikke et tilbud som passer, er det bare å melde seg på charterselskapenes mailinglister så får du de beste tilbudene først. Du kan alltid melde deg av når du har fått tak i billigreisen.

Apollo legger ut sine tilbud på Facebook.

Ving har Happy Hour på sine nettsider to timer hver fredag. Star Tour legger ut sine fredagskupp dagen før til de som er på mailinglista.