Luftfart

Nå får du ikke lenger ha med deg flygende ekorn, slanger, edderkopper eller kalkuner som «trøstedyr» på amerikanske fly

Flyselskapene strammer inn.

IKKE VELKOMMEN: Etter en episode i Atlanta nylig, har flyselskapet Delta - som flyr 700 såkalte «emosjonelle følgesvenner» hver dag, innført forbud mot hunderasen pitbull. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
IKKE VELKOMMEN: Etter en episode i Atlanta nylig, har flyselskapet Delta - som flyr 700 såkalte «emosjonelle følgesvenner» hver dag, innført forbud mot hunderasen pitbull. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mange bisarre - vel, i alle fall snodige - episoder med såkalte Emotional Support Animals (ESA) på fly i USA de siste årene.

Disse kjæledyrene, som eierne har legeerklæringer på at er en støtte for dem - noen ganger en nødvendighet - i hverdagen, har visse særrettigheter i det amerikanske samfunnet. Blant annet har de fått fly med eierne sine i flykabinen. Disse kjæledyrenes rettigheter kan på mange måter sammenlignes med det førerhunder har i Norge.

Men, nå strammer flyselskapene inn på reglene sine. Det gjør de etter flere episoder der alt ikke har gått helt etter boka.

Kalkuner, ekorn og griser

- Passasjerer har flydd med kalkuner, flygende ekorn, minigriser, slanger, edderkopper og mer med, sa flyselskapet Delta i en uttalelse i vinter. Da skjerpet de kravene for å få med seg trøstedyrene inn i kabinen.

  • De skal være dokumentert dresserte.
  • De skal være vaksinerte.
  • Eierne skal ha legeerklæring på at de har behov for dyret.
  • Betingelsene skal dokumenteres senest 48 timer før avgang.

Delta alene frakter 700 slike dyr hver eneste dag, skriver Condé Nast Traveler. Selskapet rapporterer om en økning av «episoder» på 86 prosent siden 2016. Det handler om urinering, ukontrollert bjeffing, og i noen tilfeller aggressiv oppførsel som gjør medpassasjerer utrygge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer