Nå får pappa mer perm enn mamma

Fra 1. juli har pappa mest lovbestemt perm.

FÅR FLERE UKER: Fra 1. juli kan nybakte pappaer glede seg over 12 ukers fedrekvote. Mødre har bare forbeholdt ni uker, mens resten av permisjonen fordeles fritt. FOTO: Istockphoto
FÅR FLERE UKER: Fra 1. juli kan nybakte pappaer glede seg over 12 ukers fedrekvote. Mødre har bare forbeholdt ni uker, mens resten av permisjonen fordeles fritt. FOTO: Istockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pappaperm er et hjertebarn for barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken. I mars kom han tilbake på statsrådskontoret etter sin egen, fire måneder lange permisjon hjemme med datteren Aurora.

- Dette har vært den mest givende tiden i mitt liv, slår Lysbakken fast.

- Fordi jeg har hatt denne muligheten til å ha ansvaret for hverdagen hjemme, har jeg vært den som har hatt mest oversikt over de små tingene, som bleier og klær. Dermed har jeg gått fra å være assistent til medsjef. Jeg har fått bli like viktig i Auroras liv som det mammaen er, sier SV-ministeren til Foreldre & Barn og legger til med et stolt smil:

- Jeg fikk være til stede da hun sa sitt første ord: Pappa.

Overskudd for familien Selv om det også er krevende å være hjemme med barn, har Lysbakken opplevd permisjonen som en rik tid preget av overskudd for familien.

- Vi har aldri hatt så god tid til å være en familie som denne perioden. Det er også en veldig viktig side ved foreldrepermisjonen som vi ikke skal undervurdere betydningen av, ikke minst i forhold til å forebygge samlivsproblemer. Jeg mener det er viktig å bruke permisjonen til å gjøre hyggelige ting for å sveise familien ordentlig sammen. Dra gjerne på ferie sammen; det er helt ok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer