Nå får pappa mer perm enn mamma

Fra 1. juli har pappa mest lovbestemt perm.

FÅR FLERE UKER: Fra 1. juli kan nybakte pappaer glede seg over 12 ukers fedrekvote. Mødre har bare forbeholdt ni uker, mens resten av permisjonen fordeles fritt. FOTO: Istockphoto
FÅR FLERE UKER: Fra 1. juli kan nybakte pappaer glede seg over 12 ukers fedrekvote. Mødre har bare forbeholdt ni uker, mens resten av permisjonen fordeles fritt. FOTO: Istockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pappaperm er et hjertebarn for barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken. I mars kom han tilbake på statsrådskontoret etter sin egen, fire måneder lange permisjon hjemme med datteren Aurora.

- Dette har vært den mest givende tiden i mitt liv, slår Lysbakken fast.

- Fordi jeg har hatt denne muligheten til å ha ansvaret for hverdagen hjemme, har jeg vært den som har hatt mest oversikt over de små tingene, som bleier og klær. Dermed har jeg gått fra å være assistent til medsjef. Jeg har fått bli like viktig i Auroras liv som det mammaen er, sier SV-ministeren til Foreldre & Barn og legger til med et stolt smil:

- Jeg fikk være til stede da hun sa sitt første ord: Pappa.

Overskudd for familien Selv om det også er krevende å være hjemme med barn, har Lysbakken opplevd permisjonen som en rik tid preget av overskudd for familien.

- Vi har aldri hatt så god tid til å være en familie som denne perioden. Det er også en veldig viktig side ved foreldrepermisjonen som vi ikke skal undervurdere betydningen av, ikke minst i forhold til å forebygge samlivsproblemer. Jeg mener det er viktig å bruke permisjonen til å gjøre hyggelige ting for å sveise familien ordentlig sammen. Dra gjerne på ferie sammen; det er helt ok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.