Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå får Sony konkurranse

Kameraet som kan kobles til mobiltelefonen.

TIL TELEFONEN: Olympus Air er et systemkamera som brukes sammen med smarttelefonen. Foto: OLYMPUS
TIL TELEFONEN: Olympus Air er et systemkamera som brukes sammen med smarttelefonen. Foto: OLYMPUS Vis mer

Dinside Er det ett produkt det siste året som har fått fram wow-faktoren blant venner og kjente, er det Sonys merksnodige QX1-kamera; et «speilreflekskamera» som brukes sammen med smarttelefonen din.

Vi var riktignok ikke alt for begeistret og endte opp på en treer på terningen, men det var uansett liten tvil om at dette er et ganske morsomt produkt.

LES TESTEN: Sony Alpha QX1

Olympus med konkurrent På IFA-messen i 2013 fikk vi den første titten på Sonys QX-kameraer, og siden da har Sony vært alene i dette produktsegmentet.

Denne uken lanserte Olympus en konkurrent i Olympus Air. Konseptet ser ut til å være ganske likt, der du kan feste på en smarttelefon for å se søkerbildet på telefonen. Olympus Air har en vanlig Micro FourThirds-fatning og kan således bruke alle kompatible objektiver; en standard som blant annet brukes av Olympus og Panasonic.

Med i pakken finnes også en rekke apper som kan brukes for å påføre filtre og den slags på bildene. Dette lanseres også som en åpen plattform slik at tredjeparter kan lage apper som kan brukes mot Olympus-objektivet.

Ti bilder i sekundet Mens Sonys variant tok tre bilder i sekundet, skal Olympus Air være raskere på det punktet og kan ta ti av dem i sekundet. Bildene har oppløsning på 16 megapiksler. Olympus skryter også av rask autofokus; et punkt der vi på ingen måte ble importert av Sonys løsning.

LES OGSÅ: Syv fototabber du bør unngå

Både WiFi og Bluetooth kan brukes for å koble til telefonen, og på baksiden finnes også en QR-kode som kan scannes for å opprette kontakt direkte. Der kan Sony skilte med NFC-forbindelse.

Som med QX1 kan du også bruke Olympus Air uten smarttelefon, men da får du selvsagt ikke noe søkerbilde. Enheten støtter minnekort av micro SD-typen.

Only in Japan Foreløpig ser det ut til at det kun blir i Japan Olympus Air blir å finne i butikkhyllene. Prisen uten objektiv ligger på rundt 2400 norske kroner, mens man for en enhet med 14-42mm f/3,5-5,6-objektiv (~28-84mm) må ut med rundt 3500 kroner. Lanseringen blir i mars.

TEMA: FOTO

Mer om Olympus Air på Olympus' japanske nettsider.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

MANGE MULIGHETER: Trådløs forbindelse mellom telefon og kamera åpner for kreative muligheter. Foto: OLYMPUS
MANGE MULIGHETER: Trådløs forbindelse mellom telefon og kamera åpner for kreative muligheter. Foto: OLYMPUS Vis mer