HYBRID: Kjøper du Volvos nye V60 hybrid plug-in får du med personlig mekaniker "på kjøpet" Foto: NTB Scanpix
HYBRID: Kjøper du Volvos nye V60 hybrid plug-in får du med personlig mekaniker "på kjøpet" Foto: NTB ScanpixVis mer

Nå får Volvoen din egen fastlege

I løpet av neste år får alle norske Volvoer personlig mekaniker.

(Dagbladet): Volvo er i ferd med å legge opp en ny verksted-policy. Fra og med neste år får hver eneste norske Volvo-ansatte mekaniker sin egen portefølge av biler han eller hun har "ansvaret" for.

Volvo innser at de ikke kan være billigst på alt som har med bilverksted-virksomhet å gjøre, og satser derfor på å være best og mest effektive i stedet.

Kundetilfredsheten opp Ved å knytte hver eneste bil opp mot en bestemt mekaniker, tror Volvo at kundene vil få et mer personlig forhold til verkstedet og at selve reparasjonsarbeidet blir mer effektivt.

- Vi vil spare noen operasjoner på å gjøre det på denne måten, tror administrerende direktør Øystein Herland.

I praksis betyr systemet at bileieren får tildelt sin "personlige" mekaniker som han eller hun ringer til når det er behov for verkstedtjenester. Vedkommende mekaniker kjenner bilhistorikken og skal være en garantist for at det som skal reprareres blir reparert så effektivt og raskt som mulig.

- Undersøkelser fra Sverige har vist at kundetilfredsheten har gått markant opp med dette systemet, sier Herland til Dagbladet.

Godt 2012 I likhet med borparten av norsk bilbransje for øvrig, er Volvo i ferd med å legge bak seg et godt år.

- Vi kommer til å havne rett under 12 000 solgte biler i 2012. Det er vi fornøyd med. Og vi forventer noe av det samme neste år, sier Herland, og har spesielt store forventninger til at nylanserte V40 vil selge godt.

- Det er en viktig bil for oss, og jeg tror den kom i rett tid. Vi ser en tydelig dreining mot nedskalering også i det norske bilholdet. Flere og flere foretrekker å gå ned i bilstørrelse, sier Herland.