AUTOMATISK: Nå kan Android-utgaven av Lastpass fylle ut brukernavn og passord i innloggingsskjemaer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/ DINSIDE.NO
AUTOMATISK: Nå kan Android-utgaven av Lastpass fylle ut brukernavn og passord i innloggingsskjemaer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/ DINSIDE.NOVis mer

Nå fyller den ut passordet automatisk

Lastpass for Android er oppdatert med praktisk funksjon.

DinSide.no: Vi har skrevet opp og ned i mente om at et viktig kriterie for å være godt sikret på nett, er at du bruker forskjellige passord overalt.

Bruker du det samme passordet overalt, og ett eneste av de nettstedene du bruker opplever datainnbrudd, risikerer du nemlig at uvedkommende prøver de samme innloggingsdetaljene andre steder.

Populær tjeneste Heldigvis finnes det flere tjenester som tar vare på passordene dine og beskytter dem bak ett hovedpassord.

Blant de mest populære er Lastpass, som vi tidligere har skrevet en utførlig guide til:

>> Lastpass: Unikt passord på alle nettsteder

Etterlengtet funksjon I den siste oppdateringen av Android-appen, har Lastpass nå fått svært velkommen funksjonalitet i våre øyne: Nemlig muligheten til å fylle ut brukernavn og passord i andre apper.

Tidligere var du nødt til å starte Lastpass-appen på telefonen, logge på, finne frem til den aktuelle tjenesten og kopiere passordet, men nå spretter Lastpass opp når du skal logge deg på enten i nettleseren eller i en app.

Må aktiveres manuelt Bruker du Lastpass, er dette noe du først må aktivere.

Sørg for å oppdatere til siste versjon av appen gjennom Google Play (må gjøres manuelt da appen trenger en ny rettighet for å vise systemmeldinger), start appen og logg deg inn. Følg så instruksene for å aktivere Lastpass som tilgjengelighetstjeneste.

Når dette er gjort, vil Lastpass sprette opp når du blir møtt med en innloggingsskjerm, uansett app (gjelder også nettleseren). Dersom Lastpass ikke klarer å finne den riktige tjenesten, kan du selv søke i passordhvelvet ditt og finne frem detaljene.

Om du vil, kan du da dele denne koblingen med andre Lastpass-brukere, slik at tjenesten forbedres ved at den riktige tjenesten da dukker opp automatisk for andre.

PS! Denne funksjonaliteten er kun tilgjengelig for premium-brukere; det vil si de som har et abonnement som koster 12 dollar i året. De første 14 dagene kan du imidlertid prøve tjenesten uten kostnad.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Se også:

Her er appene som holder styr på passordene

Passordene du ikke bør bruke