Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå gjør det ikke noe at hun har forlatt Spotify

Smart musikktjeneste lanserer app.

HØRER DU, TAYLOR? Med bop.fm får du spilt Taylor Swifts musikk, selv om hun har forlatt Spotify. Og nå kommer musikktjenesten med mobilapp til iOS. Foto: SCANPIX
HØRER DU, TAYLOR? Med bop.fm får du spilt Taylor Swifts musikk, selv om hun har forlatt Spotify. Og nå kommer musikktjenesten med mobilapp til iOS. Foto: SCANPIX Vis mer

Dinside Mens man tidligere fylte opp mobiltelefoner og MP3-spillere med egen musikk, har mange valgt å gå over til å spille musikk fra strømmetjenester som Spotify og Wimp, eller fra nettsteder som YouTube og Soundcloud.

Fortsatt glad i egen musikk? Vi har testet Sonys nye MP3-spiller

En utfordring er ofte at mye av musikken ikke finnes alle steder. Enkelte artister har valgt ikke å være med på strømmetjenestene selv om musikken deres er å finne på YouTube, og Soundcloud byr ofte på bootleg-låter og gode remixer.

Spiller fra «alle» Vi har omtalt musikktjenesten bop.fm tidligere. En tjeneste som lar deg dele musikk med andre — uavhengig av hvilken tjeneste de foretrekker. Dermed kan du dele en sang på Facebook, og avhengig av hvilken strømmetjeneste folk bruker, spilles den på riktig sted — eller på YouTube/SoundCloud, om de ikke abonnerer på en strømmetjeneste som har sangen i arkivet.

Nå har selskapet sluppet en app som har mye til felles med webversjonen. Den lar deg spille musikk fra flere tjenester, blant annet Spotify (krever Premium-abonnement), YouTube og Soundcloud.

LES OGSÅ: Youtube med ny musikktjeneste

(WiMP støttes dog ikke, men i følge Dinsides WiMP-kontakt er de i dialog med tjenesten.)

Spillelister fra flere tjenester En ting som dermed blir ganske fiffig, er at du kan lage spillelister med musikk fra de ulike tjenestene.

Så selv om Taylor Swift har forlatt Spotify, kan du finne sangene på YouTube og bake dem inn i party-spillelista der du også har sanger fra Spotify.

Er kilden YouTube, vises dessuten musikkvideoen i den nederste halvdelen av skjermbildet.

Integrert i appen er også en radiofunksjon som spiller musikk som ligner på sangen eller artisten du tar utgangspunkt i, samt topplister over populære sanger og den slags. Du kan også følge andre brukere (inkludert artister) for å se hva de hører mest på, spillelister og den slags.

Mangler fortsatt litt Ikke alt er like smidig med Bop.fm — blant annet er det ingen funksjon i appen for å importere spillelister du allerede har laget, selv om det kan gjøres (om enn noe tungvint) gjennom webgrensesnittet.

FRA YOUTUBE: At Taylor Swift har trukket seg fra Spotify gjør ingenting med bop.fm-appen. Her spilles hun fra YouTube, og du kan godt legge til sangen i en spilleliste du ellers har Spotify-sanger i.
FRA YOUTUBE: At Taylor Swift har trukket seg fra Spotify gjør ingenting med bop.fm-appen. Her spilles hun fra YouTube, og du kan godt legge til sangen i en spilleliste du ellers har Spotify-sanger i. Vis mer

Merk at appen heller ikke gir deg noen mulighet for å lagre sanger offline, så du er avhengig av å være på nett når du bruker den.

Søket virker heller ikke å være helt hundre prosent, der vi for eksempel ikke får noen treff på norske artister vi ellers finner i Spotify.

Foreløpig mest en god idé, altså, men resten kan jo fort komme i oppdateringer etter hvert.

Lenker:
bop.fm
bop.fm for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Spotify-funksjonen du alltid har savnet?

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

WEB OG MOBIL: Nå finner du bop.fm som mobilapp til iOS. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/ UIFEST.COM
WEB OG MOBIL: Nå finner du bop.fm som mobilapp til iOS. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/ UIFEST.COM Vis mer