SPA:  Siste uke i april arrangeres Norsk Spa- og Velvære uke.  Da kan du teste ut forskjellige spabehandlinger  for en rimelig penge.  Foto: Geir Bølstad
SPA: Siste uke i april arrangeres Norsk Spa- og Velvære uke. Da kan du teste ut forskjellige spabehandlinger for en rimelig penge. Foto: Geir BølstadVis mer

Nå gjør du en god spadeal

Da Tish Gilbert flyttet fra New York til Oslo, tok hun med seg ideen om Spa Week.

||| Nå kommer New Yorks "Spa Week"  også til Norge.

Spa-ukeDen siste uka i april blir det "Norsk Spa- og Velværeuke 2010" over store deler av landet. Spesielt i Oslo og på Østlandet deltar mange spa-steder på arrangementet. Men også i Tromsø er det tilbud på spabehandlinger denne uka.

Lære merHensikten er at folk skal kunne lære mer om spa, teste forskjellige behandlinger og  behandlingssteder for en rimelig penge. Det sier Letticia (Tish) Gilbert.
Hun tok med seg ideen om en norsk velværeuke da hun flyttet fra New York til Oslo for to år siden.

New York
- Å gå på spa er veldig populært i New York, sier Tish Gilbert til Dagbladet.

Hun forteller at " Spa Week" begynte i New York for seks år siden. Det ble så populært at det nå arrangeres Spa-Week både høst og vår i millionbyen.
Da tester folk ut spa-steder over hele byen for en rimelig penge.  Etterhvert er det også blitt arrangert "Spa Week" i flere byer i USA og Canada.

Helt vanlig - I USA er det blitt helt vanlig at folk inkluderer spa-behandling i sine velværerutiner, sier Tish Gilbert.

 Hun er imponert over den høye standarden på norske spa-steder. Med den norske spa- og velværeuka ønsker hun å gjøre både kvinner og menn oppmerksomme på det gode tilbudet som finnes i Norge.

Gammel tradisjonAllerede de gamle romere gikk på spa. De oppdaget at vannet i varme kilder var til stor nytte for slitne soldater etter lange marsjer,
forteller Gilbert.

 VANN:  Hører med på en spabehandling, som her nakke massasje med vann på Norefjell Spa.  Foto: Geir Bølstad
VANN: Hører med på en spabehandling, som her nakke massasje med vann på Norefjell Spa. Foto: Geir Bølstad Vis mer

Mange av disse stedene med varme kilder er i dag bygget til spa-resorts. Men det er viktig å vite at i tillegg til resorts, kan du også finne gode spabehandlinger i byer, som hotellspa, dagspa og andre tilbud, forteller spaentusiasten.

Hun har også lansert et Virtual Information Center på nettsiden Spa Deal, hvor folk kan finne mer informasjon om hva spa er.

VelværeukaSpa-uka varer fra 23. til 29. april.
Allerede nå er det mulig å bestille behandlinger under den norske velværeuka som Tish Gilbert regner med at blir et årlig arrangement. Den uka er prisen på behandlinger 350 kroner.

Les mer og lær om spa på: www.spadeal.no

 

 HUDPLEIE:  Også gutta kan ha godt av en spabehandling. Her får en noe skeptisk mann ansiktsbehandling på Quality Spa & Resort i Holmsbu. Foto: Ole C. H. Thomassen
HUDPLEIE: Også gutta kan ha godt av en spabehandling. Her får en noe skeptisk mann ansiktsbehandling på Quality Spa & Resort i Holmsbu. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer