Nå har du muligheten til å være blant de første Dreamliner-passasjerene i Norge

Skal ta deg til Syden i sommer.

EUROPA-RUTE: Før de nye Dreamlinerne settes inn på langrutene til New York og Bangkok, er det reisende på utvalgte ruter mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona, som vil kunne få fly med de mye omtalte maskinene. Foto: ATLE STRAUME / NORWEGIAN
EUROPA-RUTE: Før de nye Dreamlinerne settes inn på langrutene til New York og Bangkok, er det reisende på utvalgte ruter mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona, som vil kunne få fly med de mye omtalte maskinene. Foto: ATLE STRAUME / NORWEGIANVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Norwegian vil fly Boeing 787 Dreamliner på flere europeiske ruter i sommer, melder selskapet i en pressemelding.

Før flyet settes inn på langrutene til New York og Bangkok, er det reisende på utvalgte ruter mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona som vil kunne få fly med de mye omtalte maskinene.

Norwegians første 787 Dreamliner er planlagt levert fra Boeing-fabrikken i slutten av juni.

Satt på bakken Leveringen er forsinket.

Først fikk Boeing et dårlig rykte som følge av produksjonsproblemer som førte til store forsinkelser i leveransene av de nye flyene. Så begynte stadig flere av de nye flyene å få problemer, med flere nødlandinger som følge.

Da et japansk Dreamliner-fly fra selskapet All Nippon Airways (ANA) måtte nødlande på grunn av røykutvikling i cockpiten  16. januar,  var begeret fullt for amerikanske luftfartsmyndigheter.

DREAMLINER: Før flyet settes inn på langrutene til New York og Bangkok, er det reisende på utvalgte ruter mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona som vil kunne få fly med de mye omtalte maskinene. Illustrasjon: NORWEGIAN
DREAMLINER: Før flyet settes inn på langrutene til New York og Bangkok, er det reisende på utvalgte ruter mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona som vil kunne få fly med de mye omtalte maskinene. Illustrasjon: NORWEGIAN Vis mer

17. januar beordret US Federal Aviation Administration (FAA) at alle amerikanskregistrerte Boeing 787 Dreamliner-fly skulle settes på bakken for sikkerhetssjekk.

Men nå kan omsider Norwegian ta imot sitt første fly:

Dreamlinerens planlagte ruteprogram i sommer: Oslo - Malaga - Oslo: Tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag
Oslo - Alicante - Oslo: Mandag og fredag
Oslo - Barcelona - Oslo: Mandag og fredag
Oslo - London - Oslo: Torsdag og søndag
Oslo - Nice - Oslo: Tirsdag, onsdag og lørdag

(Se etter 787-symbolet når du bestiller).

Har du allerede bestilt billett på en av disse flygningene, vil du motta informasjon på e-post om at Dreamlineren blir satt inn i stedet for Boeing 737.

Konvertering Den første Dreamlineren får altså Norwegian i slutten av måneden.

Grunnen til at flyet først skal gå i rute i Europa, er at pilotene må gjennom et visst antall avganger og landinger for å konvertere til en ny flytype. Det er raskere å gjennomføre på Europa-rutene, forteller informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet:

- Dette er helt vanlig. Kapteinen er allerede sjekket ut på flytypen, og det er heller ikke snakk om uerfarne piloter. De har flydd Dreamlineren i simulator og har årevis med erfaring fra langdistanseflygninger fra andre selskaper og andre flytyper.

OM BORD:- Vi har gledet oss til å ta imot dette flyet lenge. Ikke minst å vise det til passasjerene, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen. Illustrasjon: NORWEGIAN
OM BORD:- Vi har gledet oss til å ta imot dette flyet lenge. Ikke minst å vise det til passasjerene, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen. Illustrasjon: NORWEGIAN Vis mer

- Det har ingenting med sikkerhet å gjøre, sier han, og presiserer at det er helt trygt for passasjerene, og at Norwegians fremste prioritet alltid er sikkerhet - uansett.

- Det er ikke snakk om å teste flyet. Dreamlineren settes inn på de korte rutene nå for at de som jobber om bord, skal kunne fly med det på langdistanse i august.

Behagelig i lufta Etter forsinkelsene ser selskapet fram til å få de mye omtalte flyene på plass.

- Klart det. Vi har gledet oss til å ta imot dette flyet lenge. Ikke minst å vise det til passasjerene, sier Sandaker-Nielsen.
 
Er du en av dem som har billett i sommer, får du altså reise med et splitter nytt fly som har alle fortreffelighetene Dreamlineren har å by på, forteller informasjonssjefen.

- Det blir en mer behagelig flytur: Mindre tørr luft, større vinduer, stor og luftig kabin og bedre beinplass. Men det er særlig de som skal fly langdistanse, som kommer til å merke forskjell, sier han.

Mulig å bestille Det vil legges ut flere seter i salg per flygning, slik at de som ønsker å være blant de første Dreamliner-passasjerene i Norge, får mulighet til det.

Reiseperioden er fra 4. juli til og med 4. august.

Norwegian har så langt bestilt åtte 787 Dreamlinere. Tre blir levert i 2013, fire i 2014 og ett i 2015.

Norwegian har inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Airbus A340-300, som vil bli brukt på langdistanserutene fram til Dreamlineren settes inn.