Nå har du sjansen til å fryse ut denne

Her er trikset.

SMÅKRYP: Midd trives godt i sengetøy. Nå har du sjansen til å fryse den ut. Foto: Crestock
SMÅKRYP: Midd trives godt i sengetøy. Nå har du sjansen til å fryse den ut. Foto: Crestock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kulde og tørt vær er middens verste fiende. Bruk vinteren til å gjøre barnerommet til en så allergivennlig sone som mulig.

Har du barn med middallergi i huset, er det lurt å bruke kalde dager til å kvitte seg med en del av de uønskede romkameratene. Midd har vi alle i sengene våre, og for dem som er allergiske mot de små krypene kan det føre til tunge netter med tett nese og rennende øyne.

Sett ut madrassen - Man dreper midden ved temperaturer under -15 grader, så det kan være lurt å sette ut madrasser når det er kaldt. Dyner og puter kan også gjerne henges ut, sier rådgiver Grethe Amdal i Norges Astma- og Allergiforbund.

Sett alt ut om morgenen, for det tar hele åtte timer å bli kvitt all midden. Husk også å banke madrassen og riste pute og dyne godt før du tar det inn. På denne måten får du fjernet mest mulig av midden og middavføringen.

Spiser døde hudceller - Det viktigste er nok likevel å passe på at soverommet er så støvfritt som mulig. Vask sengetøy og kosedyr jevnlig på 60 grader, støvsug sengebunnen og madrassen godt og unngå støvsamlere som åpne kasser og hyller, sier Amdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer