Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå har Moser-paret oppdaget enda en nervecelle i hjernens GPS

Ekteparet May-Britt og Edvard Moser har ikke tatt forsker-pause etter Nobelprisen for ett år siden.

TRAVLE FORSKERE: Det har gått 14 måneder siden det for mange til da ukjente Moser-ekteparet ble annonsert som årets Nobelpris-vinnere i medisin sammen med amerikaneren John O'Keefe. Snart er hele hjernens posisjoneringsverktøy kartlagt. Foto: HANS ARNE VEDLOG
TRAVLE FORSKERE: Det har gått 14 måneder siden det for mange til da ukjente Moser-ekteparet ble annonsert som årets Nobelpris-vinnere i medisin sammen med amerikaneren John O'Keefe. Snart er hele hjernens posisjoneringsverktøy kartlagt. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Hjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser har ikke tatt ferie etter at de mottok Nobelprisen i medisin i Stockholm for ett år siden. Dagbladet møter dem i den travle forsker-hverdagen på NTNU i Trondheim.

- Vi har laget historie. Vi har ledet prosjektet, men hele senteret har vært med - det har vært en stor gruppe, sier Edvard Moser.

Ekteparet fra Sunnmøre hadde funnet gittercellene - hjernens posisjoneringsverktøy og vår «indre GPS».

Verdensberømte

Moser er blitt verdensstjerner i forskningsmiljøet. I oktober holdt May-Britt avslutningsforedraget på Neuroscience 2015 i Chicago. Dette er den største fagkonferansen i verden. Sola skinte ute, dagen gikk mot slutten, May-Britt trodde kanskje 10-12 stykker ville komme. 10 000 mennesker benket seg i salen for å høre om Mosers mus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.