Nå kan arbeidsledige få dagpenger mens de tar ferie

Men regjeringen foreslår også å utvide perioden de selvforskyldte arbeidsledige ikke får dagpenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside Per i dag er det slik at du som mottar dagpenger fra NAV og som skal på utenlandsferie, skal melde fra om dette til NAV. Og du vil da ikke få dagpenger for de dagene du er ute av landet.

SJEKK SELV MED VÅR OPPDATERTE SKATTEKALKULATOR:
Hvordan endres skatten din med de foreslåtte endringene i Statsbudsjettet?

Nå foreslår Regjeringen at personer som har mottatt dagpenger i mer enn ett år, får adgang til å ta ferie i inntil fire uker uten at dagpengene reduseres.

Men du må ha mottatt stønad i mer enn ett år Regjeringen avviklet ordningen med feriepengetillegg for dagpengemottakere fra 1. januar 2015.

Nå foreslår Regjeringen at personer som har mottatt dagpenger i mer enn ett år, får adgang til å ta ferie i inntil fire uker uten at dagpengene reduseres.

Dette for å sikre at langtidsledige gis mulighet til å ta ut ferie uten å tape økonomisk.

LES OGSÅ: Disse NAV-mottakerne får kutt i støtten ved utenlandsferie

Fra åtte til 12 uker karantene Også karantenetiden for mottak av dagpenger, foreslås utvidet. Regjeringen skriver at de foreslår at det innføres strengere sanksjoner ved selvforskyldt ledighet.

Per i dag er det en karantenetid på åtte uker for mottak av dagpenger, for deg som er «selvforskyldt arbeidsledig».

Det gjelder blant annet deg som selv har sagt opp jobben din, eller dersom du har takket nei til arbeid i perioden på åtte uker.

Regjeringen foreslår at perioden hvor du ikke får utbetalt dagpenger, øker fra 8 til 12 uker, med virkning fra 1. januar 2016.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside: Les her

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer