Salg av tobakk

Nå kan det bli slutt på tobakkssalg om bord i norske fly

- Vi henger etter.

VIL HA SLUTT: Kreftforeningen ber norske flyselskaper følge etter nederlandske KLM, som nå annonserer at de stanser all salg av tobakksvarer om bord i sine fly. Illustrasjonsfoto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB scanpix
VIL HA SLUTT: Kreftforeningen ber norske flyselskaper følge etter nederlandske KLM, som nå annonserer at de stanser all salg av tobakksvarer om bord i sine fly. Illustrasjonsfoto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kreftforeningen ber norske flyselskaper følge etter nederlandske KLM, som nå annonserer at de stanser all salg av tobakksvarer om bord i sine fly.

- Andre nordiske selskaper som Finnair og Icelandair er allerede med i gjengen, men de norske flyselskapene henger etter, sier generalsekretær Anne Lise Ryel til Dagbladet.

- Blir og forblir avhengige

15. mars i år sendte hun brev til både Bjørn Kjos i Norwegian og Torbjørn Wist i SAS, og oppfordret selskapene til å gjøre som KLM.

Tobakk tar livet av mer enn 6000 nordmenn hvert år, og Kreftforeningen påpeker at hver femte røykpakke og snusboks kommer fra taxfree.

- Ikke på noen andre arenaer blir du spurt direkte om du vil kjøpe tobakk. Vi synes det er på tide at taxfree-røyken forsvinner. Tilbudet gjør at flere nordmenn forblir avhengige av tobakk og undergraver livsviktig, helseforebyggende arbeid, sier hun.

- Hvis vi fjerner tilbudet vil færre starte og flere slutte å røyke.

- Til vurdering

SAS er positive til forslaget, ifølge kommunikasjonsdirektør Knut Morten Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer