Nå kan du besøke Hitlers bunker i Berlin

Det er ikke alle like glade for. 

HITLERS KONTOR: Slik er Adolf Hitlers kontor gjenskapt i bunkeren som skal være en kopi av diktatoirens gjemmested i Berlin på slutten av andre verdenskrig. Foto:  AFP PHOTO /  NTB Scanpix
HITLERS KONTOR: Slik er Adolf Hitlers kontor gjenskapt i bunkeren som skal være en kopi av diktatoirens gjemmested i Berlin på slutten av andre verdenskrig. Foto:  AFP PHOTO /  NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens myndighetene i Østerrike - Adolf Hitlers fødeland - har bestemt seg for å ødelegge huset der diktatoren ble født i Braunau am Inn i 1889, har et tysk firma bestemt seg for å gå motsatt vei i Berlin.

Der har Berlin Story Bunker rekonstruert bunkeren der Hitler og Eva Braun tilbragte sine siste levedager mens russerne beleiret Berlin i 1945. Museet, som heter ligger ikke på samme sted hvor den opprinnelige bunkeren lå, men heller ikke langt unna.

Flere av rommene Hitler skal ha benyttet mens andre verdenskrig gikk mot slutten er gjenskapt, blant annet kontoret hans, og rommet hvor han skal ha tatt sitt eget liv.

Det er i tillegg laget en miniatyr av hele det underjordiske systemet bunkersen var en del av. Bunkeren er gjenskapt to kilometer fra den opprinnelige, som for lengst er ødelagt, og ligger i en bygning som tjente som tilfluktsrom for opptil 12 000 berlinere under bomberegnet mot slutten av krigen.

Mot en inngangsbillett på en drøy hundrelapp er museet åpent for publikum i form av to daglige og guidede omvisninger. Tilstrømmingen skal ha vært stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer