PROTEST: John Lennon og Yoko Ono fotografert i sin åtte dager lange sengeliggende protest i 1969. Dette bildet er fra Amsterdam, men paret gjennomførte det samme i Canada. Foto: NTB Scanpix
PROTEST: John Lennon og Yoko Ono fotografert i sin åtte dager lange sengeliggende protest i 1969. Dette bildet er fra Amsterdam, men paret gjennomførte det samme i Canada. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Storbyferie

Nå kan du bo i suiten der John Lennon og Yoko Ono gjennomførte sin berømte sengeprotest

Rommet hvor «Give Peace a Chance» ble spilt inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1969 la John Lennon seg i senga sammen med sin partner Yoko Ono - og ble liggende der i åtte dager. Først på Hilton-hotellet i Amsterdam, så i suite 1742 på Fairmont Queen Elisabeth i Montreal i Canada.

SUITE: Hotellet har renovert suiten så den ser ut som den gjorde på 60-tallet. Foto: NTB Scanpix
SUITE: Hotellet har renovert suiten så den ser ut som den gjorde på 60-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vietnam-krigen raste, og dette var Lennons og Onos måte å demonstrere mot både den (og vold generelt) og for fred på.

Verdenspressen ble invitert for å høre Lennons fredsbudskap, og kom selvsagt i rikelig monn. Lennons og Onos liggende protest fikk massiv omtale.

Unnfanget klassiker

Det lange sengeleiet var dessuten fruktbart på den måten at det var her den tidligere Beatles-frontfiguren gjorde ferdig klassikeren «Give Peace a Chance».

AUTENTISK: Lennon og Ono-suiten er tilbakeført til 60-talls stil for å framstå akkurat som den var da John Lennon og Yoko Ono lå i denne senga under sin berømte antikrigs-demonstrasjon i 1969. Foto: NTB Scanpix
AUTENTISK: Lennon og Ono-suiten er tilbakeført til 60-talls stil for å framstå akkurat som den var da John Lennon og Yoko Ono lå i denne senga under sin berømte antikrigs-demonstrasjon i 1969. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Låta ble spilt inn i nettopp dette hotellrommet 1. juni 1969.

Siden Lennon og Ono sjekket ut for snart femti år siden, har det vært fullt mulig for andre å booke suiten.

Nå har imidlertid hotellet kjent sin besøkelsestid, og renovert den tilbake i tid, som den var da John Lennon og Yoko Ono var sengeliggende der, skriver metro.co.uk.

128 kvadratmeter

På vinduene er det dekaler av de originale protest-plakatene Lennon og Ono brukte, og på veggene er teksten til «Give Peace a Chance» hengt opp.

LYD OG BILDER: MED VR-utstyret kan du gjenoppleve litt avstemningen fra 1969. Foto: NTB Scanpix
LYD OG BILDER: MED VR-utstyret kan du gjenoppleve litt avstemningen fra 1969. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg er det installert VR-utstyr som lar deg gjenoppleve noe av det som skjedde i rommet da pressen var på besøk.

Så er du blodfan av John Lennon er denne suiten kanskje noe for deg? Suiten er på 128 kvadratmeter, har to store soverom, en spisetue for seks personer og ligger i 13 etasje i hotellet.

Prisen er 2000 kanadiske dollar per natt - drøye 13 000 norske kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer