TIL ROMA:   Nå går flybilletter til Roma for under 300 kroner, en vei. Her kan du gjøre unna juleshoppingen i handlegatene rundt Piazza de Spagna.Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
TIL ROMA: Nå går flybilletter til Roma for under 300 kroner, en vei. Her kan du gjøre unna juleshoppingen i handlegatene rundt Piazza de Spagna.Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

Nå kan du få råbillige flybilletter ut i Europa

Billettprisene raser.

Nå kan du fly fra Oslo til Roma eller Paris fra kr 228. Og til Wien for kr 754, en vei.

I november er det vanligvis lave priser på flybilletter ut i Europa.

Men aldri før har prisene vært så lave som i år.
Det viser en fersk oversikt fra Norsk Flyprisindeks.

Overkapasitet Stor overkapasitet på tilbudet av europeiske flyreiser har ført til et dramatisk prisfall på flybillettmarkedet.

PARIS: Bruk høsten til et besøk i Louvre, nå er  heller ikke køene så lange. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PARIS: Bruk høsten til et besøk i Louvre, nå er heller ikke køene så lange. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

I løpet av november vil billettprisene komme på et rekordlavt nivå, som aldri før har vårt sett på det norske markedet, mener Ole Stouby, administrerende direktør for reisesøkemaskinen Travelmarked.no som utgir Norsk Flyprisindeks.

Flyprisindeksen viser at Norwegian har senket prisene med opptil 37 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Sjekker prisene
Hver fjerde uke sjekker Travelmarket de laveste billettprisene til ti europeiske byer, Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien fra fem norske flyplasser.

 TIL WIEN:  Fra kr 758 en vei. Foto: EIVIND PEDERSEN
TIL WIEN: Fra kr 758 en vei. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Det er også første gang i flyprisindeksets snart femårige historie at gjennomsnittet av de laveste billettprisene fra Flesland og Værnes har kommet ned under 1000 kroner.

Det er selvfølgelig gledelig at forbrukerne får tilgang til billige flybilletter. Men det er ikke plass til å senke prisene ytterligere, mener Ole Stouby.

Sjekk prisene Også på reisesøkemotoren flybilligst.com og restplass.no kan du nå finne oversikt over høstens billigste flyreiser.