LEDIGE PLASSER: Det er fortsatt ledige plasser for deg som vil til syden i sommer. Men det er dyrt å reise de to kommende ukene. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
LEDIGE PLASSER: Det er fortsatt ledige plasser for deg som vil til syden i sommer. Men det er dyrt å reise de to kommende ukene. Foto: Odd Roar Lange / The Travel InspectorVis mer

Sommerferie:

Nå kan du få sydenturer for under 1500 kroner i sommer

Avbestillinger og restplasser kan bli din redning.

(Dagbladet): Sommerværet i Norge har for mange glimret med sitt fravær de siste par ukene. Og skulle du nå nærme deg solmangel-panikk, så kan du kanskje puste lettet ut - om du vil driste deg til å reise utenlands.

Det er nemlig svært godt og varmt - og plass til flere - i Syden.

For selv om juliprisene er høye, dumpes flere av restplassprisene nå for at charterselskapene skal slippe i sende avgårde fly med tomme seter senere i sommer.

Det første tipset i jakten på restplasser, er å ta direktekontakt med de ulike charterselskapene som kan ha fått inn avbestillinger det siste døgnet. Vær fleksibel i forhold til reisemål og reisetidspunkt. Jo mer fleksibel du er, jo større er sjansen til å sikre deg en tur til god pris.

Utreise og hjemreise på fredager og lørdager er de dyreste løsningene.

Travel sommer

- Det har vært rekordsalg de siste dagene og ukene, og det er jo ikke så rart siden sommeren ikke har kommet til store deler av landet ennå. Mange spør seg kanskje om den kommer i det hele tatt, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving, og fortsetter:

- Det finnes fint lite ledig på våre charterfly de kommende to ukene, men helt i slutten av måneden finnes det litt ledig til Mallorca, Kreta og Rhodos. Setene går unna i rekordtempo, og om bare noen få dager vil det i prinsippet være utsolgt.

Sen ferie?

Det finnes imidlertid håp om billigere billetter senere i sommer - og flere av dem til drøyt 1000-lappen.

De rimeligste akkurat nå finner du fra midten av august og utover, i hovedsak til populære reisemål i Hellas som Kreta, Rhodos og Korfu (se prisoversikt nede i saken).

Men vil du avgårde de kommende to ukene - eller kun kan reise i skolens sommerferie - blir det altså dyrere.

- Man må belage seg på å betale mellom 4000 og 5000 per person i disse dager. Om reisepanikken er total, og vi ikke kan hjelpe med ledige seter på våre chartermaskiner, bistår vi gjerne med å finne pakkeløsninger med rutefly, sier Christian Fr. Grønli i Ving.

Det samme melder konkrurenten Apollo.

- Våre sommerfly er smekkfulle og det finnes ikke restplasser før mot slutten av august. Og det beste kjøpet gjør man i perioden 12.-19 august. Den største sjansen til gode priser har du om du vender nesen mot Middelhavet, sier Christine Hafnor, pressekontakt hos Apollo.

- Vær klar over at restplassene på de ulike nettsidene legges ikke ut til noe spesielt tidspunkt. De legges ut kontinuerlig hos oss, både dag og kveld, på ukedager og i helgene. Og at prisene på charterreiser går ned hvis været er fint i Norge, sier Hafnor.
Les mer: Passet ditt kan være ugyldig flere måneder før utløpsdatoen