NYTT TURISTMÅL: Albania er fortsatt i sin spede begynnelse når det gjelder masseturisme, men de lekre strendene frister stadig flere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NYTT TURISTMÅL: Albania er fortsatt i sin spede begynnelse når det gjelder masseturisme, men de lekre strendene frister stadig flere. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sommerferie

Nå kan du fly direkte fra Oslo til alle «bade-landene» ved Middelhavet

Norwegian satser på Albania.

Albania får mer og mer oppmerksomhet som det «nye og spennende» turistmålet i Europa.

Flott natur, deilige badestrender og framfor alt et prisnivå som for oss nordmenn oppleves som svært billig, har ført dette tidligere svært så lukkede Middelhavs-landet inn på manges ferieradar.

Økende marked

Apollo startet i fjor forsiktig med pakketurer til landet, og har ut fra erfaringene fra sist sommer bestemt seg for å trappe betydelig opp på antall reiser.

Nå melder også flyselskapet Norwegian seg på i kampen om potensielle Albania-farere. Selskapet har bestemt seg for å lansere ei direkterute mellom Oslo og hovedstaden Tirana med oppstart 17. juni. Ruta flys to ganger ukentlig, og avsluttes i midten av august.

Har trua

- Vi er glade for å tilby nye destinasjoner fra Oslo. Den albanske hovedstaden Tirana er en destinasjon vi har stor tro på. Det er en vakker og sjarmerende by, sier Norwegians kommersielle direktør, Thomas Ramdahl.

Norwegian åpner også ei direkterute til Ibiza, også den flys to ganger ukentlig i skoleferien.

Dermed går det direktefly fra Oslo til alle landene på den europeiske siden av Middelhavet, fra Spania i vest til Tyrkia i øst.