STOR EIENDOM: Huset i Alhaurin de la Torre var delvis møblert, så det norske paret trengte bare å kjøpe en seng og et par småbord da de flyttet inn i ferieboligen. Foto: COSTA DEL SOL EIENDOM
STOR EIENDOM: Huset i Alhaurin de la Torre var delvis møblert, så det norske paret trengte bare å kjøpe en seng og et par småbord da de flyttet inn i ferieboligen. Foto: COSTA DEL SOL EIENDOMVis mer

Nå kan du gjøre boligkupp i syden

Enkelte steder ved Middelhavet er prisene nærmest halvert de siste åra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Tall fra Norsk Megling AS viser at boligprisene i Middelshavlandene har falt dramatisk siden høsten 2008. Selv om prisene begynte å stabilisere seg i 2011 og 2012, var det prisnedgang flere steder, vesentlig i Spania.

- KJØPTE PÅ BILLIGSALG SPIKKESTAD (Dagbladet): Merete Pettersen (54), Nils Gundersen (55) og døtrene Astrid Julie Gundersen ( foran) og Stine Pettersen (bak) fikk drømmehuset i Spania for 1 million kroner under takst.- Vi var ekstra heldige fordi euroen sto så lavt da vi kjøpte tidlig i fjor sommer, mens den steg igjen like etterpå. Det er jo selvsagt rasende billig å betale 2 millioner kroner for et så flott sted, sier Pettersen.Eiendommen ligger i utkanten av byen Alhaurin de la Torre, 20 minutters kjøretur innover i landet fra Malaga. Fem måls tomt, stort svømmebasseng og et hus på 150 kvadratmeter med tre soverom og fire bad gir nok plass å boltre seg på for fembarnsfamilien.- Det er mulig for oss å være der alle sammen samtidig, og det var viktig for oss. De tre eldste barna har egne familier og planlegger å bruke stedet også sammen med venner. - Vi regner selv med å tilbringe i hvert fall én måned der i løpet av året, fordelt på tre turer i løpet av året. Når vi blir eldre og skrøpeligere blir behovet for sol og varme sikkert også større, sier Pettersen.Et hus i varmere strøk har vært drømmen lenge for paret fra Spikkestad. Fra de begynte å sjekke hva som fantes av muligheter og til alt var klappet og klart, gikk det bare tre måneder.- Vi hadde ikke lyst til å være ved kysten, og styrte unna typiske turiststrøk. Her har vi muligheten til å dyrke interessene våre for sykling og fjellturer.Hele kjøpsprosessen gikk ryddig for seg, de følte seg trygge så lenge de benyttet seg av en norsk aktør - som igjen sørget for å skaffe megler og spansk advokat.- Det er mye som skal ordnes, alt fra å sette opp testament, opprette spansk bankkonto, sjekke eventuelle heftelser på eiendommen og få bekreftelse på identiteten vår ved ambassaden, sier Merete Pettersen.En vaktmester passer på stedet når de ikke er der - for 100 euro i måneden.- Det er greit å vite at noen ser etter eiendommen når vi ikke kan være der selv, sier hun.I vinterferien går turen til Spania med hele familien - ti personer totalt.

- Prisfallet varierte veldig i 2013 fra land til land og fra område til område. Størst fall var det på det innenlandske markedet i Europa, men også på ferieboligmarkedet, sier Agnar D. Carlsen i Norsk Megling.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn