DRØMMESOMMER: Ønsker du deg bort til sol og sommer? Da bør du sjekke restplassene akkurat nå. Foto: Odd Roar Lange/thetravelinspector
DRØMMESOMMER: Ønsker du deg bort til sol og sommer? Da bør du sjekke restplassene akkurat nå. Foto: Odd Roar Lange/thetravelinspectorVis mer

Nå kan du gjøre et solkupp

Her er restplassene som kan redde sommeren. Men da må du virkelig raske på. For restplasser både i syden og Norge fyker unna.

(Dagbladet): Er du lei av gråvær og lave sommertemperaturer? Hvis svaret er ja må du lese videre.

For nå har du sjansen til å gjøre sommerens sydenkupp – hvis du er rask. Men gråværet i sommer har gjort kampen om de billigste turene hardere enn på lenge.

Charterselskapene legger daglig ut nye restplassturer. Og selv om det ikke er så mange av dem i juli så er det gode sjanser for deg som kan reise i august. Fleksibilitet i forhold til reisetidspunkt og reisemål er de viktigste faktorene hvis du vil gjøre et priskupp.

Best besøkt

Vår restplass-side er den mest besøkte siden vår om dagen – så det er mange solhungrige nordmenn som ønsker å flykte fra regnværet her hjemme, sier Christine Hafnor, informasjonsmedarbeider i reiseselskapet Apollo.

- Når legger dere ut noe restplassreiser for dem som vil komme seg av gårde?

- Vi oppdaterer siden vår forløpende med nye restplasser så det gjelder å følge med og være rask om du vil sikre deg ferien. Vi arrangerer også reiser med rutefly, så vi skal nok få av gårde alle som vil på ferie i år, sier Hafnor

- Vi har hatt veldig god pågang på reiser i år, og antall veldig billige restplasser er derfor noe begrenset de neste to ukene, sier Elisabeth Larsen-Vonstett som er informasjonssjef i Ving.

Kamp om plassene

- Hvor billig er det mulig å få en sydentur nå?

- For juli er det ikke så mange veldig billige igjen. Mye grått og kjølig være har gjort at vi har hatt stor etterspørsel. For nordmenn, som har en kort sommer, er det ofte viktig å få noen dager med sol og varme. Og når denne glimrer med sitt fravær i Norge blir det ekstra pågang etter turer til ”sydendestinasjonene”, sier Larsen-Vonstett, som forteller at restplass-siden har turer også i september ute allerede nå.

- For dem som kan reise i august er det bra utvalg, mener hun.

- Vi har noen få restplassturer i juli, men flest i august, sier også Christine Hafnor i Apollo.

Flere av turenefra charterselskapene er satt ned med flere tusen kroner – og det er mulig å finne flyreiser til godt under 1000-lappen hvis du ønsker å leie hotell på egenhånd.

Husk at flere nettsider også gir deg muligheten til å abonnere på nyheter og tilbud som legges ut. Dermed kan du få varsel når et tilbud som passer dukker opp.

Norgesferie

Men det er ikke bare for sydenreiser det er mulig å finne restplasstilbud. Også i Norge har de store feriehusformidlerne egne restplass-sider.

- Vi har stadig vekk ledige feriehus og hytter i hele Norge, og får løpende nye ferieboliger til utleie. Vi har last minute tilbud, hvor man kan spare en god del på leien, og våre last minute tilbud oppdateres løpende, sier Pia Buen, norgesansvarlig i Novasol.

- Hvis man ønsker å nyte den norske fjellheimen i sommer, så er prisene veldig gunstige i forhold til vintersesongen, og man kan finne luksushytter til en svært gunstig pris. Det blir mer og mer populært med ferie i fjellet, så dette er en rimelig ferieform, hvor man kan samle familie og venner i større hytter.

Restplasser

Her er noen andre restplass-sider det kan være lurt å følge med på

Restplass.no

Solia.no

Finn.no

Trivago.no

Hotels.com

Reiseguiden.no