Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du gjøre knallgode charterkupp

Se reiser både for resten av sommeren og høstferien.

REIS NÅ: Mallorca er et av feriemålene med flyavganger flere ganger i uka, og som fortsatt er tilgjengelig for solhungrige nordmenn.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REIS NÅ: Mallorca er et av feriemålene med flyavganger flere ganger i uka, og som fortsatt er tilgjengelig for solhungrige nordmenn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Se kuppene nederst i saken.

- Som vanlig er det nærmest fulle charterfly i sommerferien, men det finnes fremdeles noen plasser igjen for etternølere som fremdeles ikke har sikret seg sommerferien, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås.

Hvis du har lagt ferien til slutten av skoleferien kan du altså sikre deg solstråler, men du må regne med å legge en del penger i det.

Få plasser - Sånn som sommeren har utviklet seg i år, så har det gått veldig mye reiser. Det første som er ledig med Ving nå er noen få seter på førstkommende torsdag til 3000 kroner per person, men det er også mulig å gjøre kjøp fra rundt 2500 kroner og oppover nå i siste rest av ferien om du ikke har spesielle krav til reisemål, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Også Apollo har noen få plasser igjen for de impulsive som kan kaste seg rundt nå.

- Det er fortsatt plasser igjen til de stedene som er store reisemål hvor det er fly flere ganger i uka, som Kreta og Rhodos, sier informasjonssjef Helen Begby.

Skolestart-kupp Og har du derimot muligheten til å vente med ferien til skolen starter igjen kan du spare flere tusenlapper.

- Det vil være mye billigere når skolen starter, og rundt 19. august ser vi at prisene faller kraftig. De vil nok gå ned til en tredjedel av prisen, sier gründer i restplass.no, Jason Eckhoff.

Han forteller at en del restplasser er solgt allerede.

- Men det er fortsatt gode muligheter og gode priser. De lave prisene er egentlig et tegn på at det fortsatt er mange plasser ledig, for reiseselskapene selger ikke plassene billigere enn de må. For de er det bedre å få en tusenlapp enn ingenting for turen, sier Jason Eckhoff.

Dette bekrefter Star Tour.

- Det er tilbud og etterspørsel som styrer prisene, og etter skoleferien er over går vi inn i en periode hvor prisene tradisjonelt er på sitt laveste. Årsaken til det er at reisearrangørene inngår kontrakter med flyselskap og hotell for hele sommersesongen, og denne varer gjerne fra april til oktober, sier Kirsti Irgens Ertsås.

Færre restplasser - De to siste ukene har salget av reiser med utreise i august og september ligget på det dobbelte av hva vi solgte i samme periode i fjor, sier Ertsås.

Begby i Apollo oppfordrer folk som vet de vil reise etter at skoleferien er over om å være raske med å bestille.

- Normalt ville man kunne sitte på gjerdet til skoleferien er over og gjøre et kjempekupp, men om du vet når du vil reise etter skoleferien, så bør du egentlig bestille nå for å være sikret den turen du ønsker.

Book høstferien nå Mange velger å ta igjen for en sommerferie i regn og blåst med en solrik høstferie, og er dette din plan kan du ikke regne med å gjøre de store priskuppene.

- Høstferien er ofte veldig populær, så det er sjelden restplasser den uka. Det er veldig mange som allerede har booket høstferien i år. Kanskje har de hatt hjemmeferie og sittet på hytta i regn, så flytter de en ferieuke til høstferien, så barna iallefall får badet litt, sier Begby.

- Er man litt fleksibel til å kunne ta noen dager fri fra skolen før ferien begynner, så har man litt flere muligheter. Det er allerede få plasser igjen til våre reisemål i høstferien, og det er helt vanlig på denne tida av året, sier Grønli.

Stort press Også Star Tour opplever stort press på høstferiereisene.

- Vi har godt og vel doblet salget sammenlignet med i fjor. Solhungrige nordmenn som ikke har fått sol her hjemme i sommerferien, velger gjerne å ta med familien til varmere strøk i høstferien, sier Ertsås.

Tradisjonelt blir høstferien tidlig booket og det er nok snarere viktig å få plass enn å vente på gode tilbud den uka.

image: Nå kan du gjøre knallgode charterkupp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media