Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du komme deg til Stockholm på fire og en halv time uten å fly

«Snabbtåget» går fra Oslo S tre ganger om dagen.

 STOCKHOLM:  Reis miljøvennlig med det nye direktetoget fra Oslo til Stockholm. Gå langs paradegata Strandvägen og nyt utsikten fra Djurgårdsbron. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
STOCKHOLM: Reis miljøvennlig med det nye direktetoget fra Oslo til Stockholm. Gå langs paradegata Strandvägen og nyt utsikten fra Djurgårdsbron. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

STOCKHOLM (Dagbladet): Er du kjapp med bestillingen, og vil reise miljøvennlig, kan du komme deg fra Oslo til Stockholm for 195 svenske kroner. Turen med Snabbtåget, som svenskene kaller det, går tre ganger om dagen fra Oslo S og tar fire og en halv time.

ØYER I BYEN: Stockholms 14 øyer og 53 bruer kan gjøre bybildet noe uoversiktlig. Det beste tipset er å satse på noen få bydeler hvis du vil komme deg rundt i byen på egne bein. Her er Gamla Stan og Riddarholm kirke.
Foto: MICHELE FALZONE / AGE / NTB SCANPIX
ØYER I BYEN: Stockholms 14 øyer og 53 bruer kan gjøre bybildet noe uoversiktlig. Det beste tipset er å satse på noen få bydeler hvis du vil komme deg rundt i byen på egne bein. Her er Gamla Stan og Riddarholm kirke. Foto: MICHELE FALZONE / AGE / NTB SCANPIX Vis mer

Det skjer mye på kulturfronten i Sveriges hovedstad denne høsten. Alt fra utstillinger og museer, til teater og konserter. 

Stockholms 14 øyer og 53 bruer kan gjøre bybildet noe uoversiktlig. Det beste tipset er å satse på noen få bydeler hvis du vil komme deg rundt i byen på egne bein.

Djurgården Et godt valg er Östermalm og Djurgården, med morgenstart ved Sveriges mest kjente matmarked, Östermalms Saluhall.

 VASASKIPET:  Verdens eneste bevarte 1600-tallskip lå på havets bunn i 333 år. Nå er det en av Stockholms mest populære attraksjoner. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN / NTB SCANPIX
VASASKIPET: Verdens eneste bevarte 1600-tallskip lå på havets bunn i 333 år. Nå er det en av Stockholms mest populære attraksjoner. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN / NTB SCANPIX Vis mer

Herfra kan du gå strake veien til paradegata Strandvägen og ut over Djurgårdsbron. Ti millioner besøker friluftsområdet Djurgården hvert år, turister og fastboende.

Vasamuseet er byens mest besøkte museum, og køene er kortere på denne tida av året. Den underlige historien om orlogsskipet som kantret og sank etter 1300 meters ferd på vei ut fra Stockholm, fascinerer fortsatt.

Nå kan du komme deg til Stockholm på fire og en halv time uten å fly

Den svenske flåtens stolthet ble liggende glemt på havets bunn i 333 år, ble restaurert i 30 år, og er nå på permanent utstilling til glede for store og små.

Astrid Lindgren Barnefamilien fortsetter gjerne noen få meter tilbake til Junibacken, med eventyrfigurer, Astrid Lindgren og Mummitrollet.

Voksne går kanskje videre til Nordiska museet, som er Sveriges største museum. Med halvannen million gjenstander fra svensk kulturhistorie er det greit å velge ut noe, som utstillingen Motemakt gjennom 300 år.

Mer kunst finnes på Liljevalchs Konsthall, som viser en utstilling med tema motens framtid, mens Thielska museet i en privatbygning har både Munch, Gaugain, Toulouse-Lautrec og Rodin.

Sprit og tobakk Spritmuseet, og Tobakk- og tandstickmuseet, ligger også på Djurgården i grei gangavstand. Det samme med ABBA the Museum, som er et interaktiv museum hvor besøkende kan synge og spille med.

Litt lenger er det å gå til Prins Eugens Waldemarsudde. Men det går også trikk. Den svensk-norske malerprinsens tidligere hjem er blitt en perle av et museum i grønne omgivelser.

I høst vises utstillingene «Symbolisme og Dekadens» og en stor separatutstillingen med den populære svenske kunstneren Karin Broos fotorealistiske malerier. Kunstneren som er utdannet i Nederland, blir ofte sammenliknet med både Johannes Vermeer og Dennis Hopper.

Djurgården vrimler også av restauranter og gode små kafeer som er åpen i helgene. Økologisk mat fås på Rosendal Trädgård, mens Rosendal Slott er stengt for sesongen. Det samme er Gröna Lund, men om noen få uker åpner julemarkedet på Skansen. Verdens største friluftsmuseum ligger også her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media