Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du reise hit for under 800 kroner

Perfekt tid for storbykupp.

STORBYFERIE: Nå kan du gjøre kupp til blant annet Roma. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
STORBYFERIE: Nå kan du gjøre kupp til blant annet Roma. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Storbyreiser er nordmenns høstfavoritt. Nå gjør du kupp til storbyer over hele verden.

Den dårlige sommeren påvirker ikke bare sol og badeferiene. Den påvirker også storbyreisene. Regnleie nordmenn søker seg utenlands, og høsten er høytid for storbyferie.

- Vi ser en kjempe økning i omsetningen på storbyreiser på høsten, og i år ser det ut til at den blir større enn noensinne, sier gründer i restplass.no, Jason Eckhoff.

London på førsteplass Og når nordmenn skal på storbyferie, er det de tradisjonelle byene vi reiser til.

I en ny undersøkelse fra Finn reise ligger London på førsteplass som den mest populære storbydestinasjonen i høst. På andreplass kommer New York, etterfulgt av København, Barcelona og Paris.

- Nordmenn søker tradisjonelt når de velger ut høstens storbyreiser. Reisevei, spennende opplevelser, historie og shopping ser ut til å være viktige faktorer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

BILLIGST: Du kan få en tur til London fra Rygge for 238 kroner. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix.
BILLIGST: Du kan få en tur til London fra Rygge for 238 kroner. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix. Vis mer

At London ligger på førsteplass overrasker ikke Turid Moland, redaktør i Magasinet Reiselyst.

- Nordmenn elsker London. Vi reiser dit uansett årstid og det er en ordentlig storbyfavoritt, sier hun.

Størst vekst i Barcelona Størst vekst er det Barcelona som kan skilte med. Den spanske kystbyen har en vekst på 41 prosent fra i fjor ifølge undersøkelsen til Finn reise.

Den økte interessen for byen har de merket også hos restplass.

- For første gang er Barcelona reisemål nummer en hos oss, med London på en god andreplass Temperaturen i Barcelona har nok en del å si. Vi ser en økning i antall reiser til steder der man kan kombinere sol og shopping, som Palma, Madrid og Lisboa, sier Eckhoff.

Shoppingferie Tradisjonelt sett er det Barcelona, New York og London nordmenn reiser til når de skal på shoppingferie, men du kan gjøre kupp til shoppingbyer som ligger langt nærmere — og som er betraktelig billigere å shoppe i.

- Riga, Tallin og Vilnius er byer som har langt mer å by på enn vi tror. Her finnes det mange kule designbutikker og det er langt billigere enn i mange andre Europeiske byer. I tillegg er det gode restauranter og billige hoteller som gjør storbyferien komplett, sier Moland.

BILLIG: Alle turene går fra Gardermoen, bortsett fra Ryanair, som flyr fra Moss lufthavn Rygge eller Sandefjord lufthavn Torp.
BILLIG: Alle turene går fra Gardermoen, bortsett fra Ryanair, som flyr fra Moss lufthavn Rygge eller Sandefjord lufthavn Torp. Vis mer

Og dersom du tenker deg på shoppingferie, gjør du lurt i å reise nå.

- Nå er det en veldig sterk krone og det gjør at det er moro å reise på shoppingferie. Det er gøy å være nordmann i utlandet nå, sier Eckhoff.

Gode råd til kupp Hvis du ønsker å gjøre reisekupp, er det flere grep du kan ta for å få en billig reise. Et godt råd er å følge med på tilbud som kommer fra de ulike reiseoperatørene.

De fleste vet at det er mulig å få billige reiser i januar, men også i september legger mange operatører ut billige flybilletter til ulike storbyer.

Et annet råd er å følge med på lavpriskalendere, og være fleksibel på hvilke dager du reiser.

- Hvis du skal til en by i Europa kan du spare mye penger ved å reise på dager der ikke alle andre reiser. Til typiske "buisness-byer" vil det for eksempel lønne seg å reise i helgen fremfor på hverdager, sier Eckhoff.

Til typiske storbyreisemål kan du spare penger ved å reise lørdag istedenfor fredag, og legge hjemreisen til mandag fremfor søndag. Det er store forskjeller fra dag til dag, så det lønner seg å sjekke ut flere dager både for utreise og hjemreise.

Bruk lavpriskalenderne så ser du hvilke dager som er billigst dit du skal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media