Nå kan du sette tenna i en staselig rød djevel

Denne festkaka har mange navn. Se video.

(Dagbladet): Kjært barn har mange navn også i kakeverdenen, og det er denne røde festkaken definitivt et godt eksempel på.

Den går under navnene Red Devil`s Cake, Red Velvet Cake, Waldorf-Astoria Cake og 100 Dollar Cake.

Godt fornorsket kaller jeg den rød fløyelskake.

Kaken har et veldig karakteristisk utseende med sine mørkerøde kakebunner og sin tykke, hvite glasur.

Det er en lys sjokoladekake som er tilsatt så mye rød konditorfarge at den får denne unike fargen.

For å få den ønskede rødfargen, må du bruke konsentrert konditorgele som er å få kjøpt på kjøkken- og jernvarebutikker rundt om.

Rød fløyelskake
Kakebunnene 100 g romtemperert smør
300 g sukker
250 g hvetemel
15 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 1/2 dl skummet kulturmelk
1/4 - 1/2 ts rød konditorgele
1/2 ts natron
1 ts eddik

Glasur 500 g naturell kremost, romtemperert
1 ts vaniljesukker
125 g melis
3 dl kremfløte
1 ts sitronsaft

Pynt 20 g kokosmasse

Framgangsmåte Varm stekeovnen til 175 grader varmluft. Smør to kakeformer på 23 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og visp dem godt inn. Skrap ned langs sidene innimellom slik at alt blir med i vispingen.

Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver i en bolle. Rør rundt med en ballongvisp eller sikt det gjennom en sil for å fjerne alle klumper.

Rør sammen kulturmelken og konditorgeleen. Tilsett væsken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Du må prøve deg litt fram for å finne eksakt mengde på fargen.

Rør ut natronen i eddiken. La det bruse i 10 sekunder før du blander det inn i røra.  

Fordel røra i de to kakeformene og stek i 25-30 minutter. Sjekk om bunnene er stekt ved å stikke en tynn strikkepinne eller grillpinne i midten av bunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La bunnene avkjøles på rist.

Kakebunnene må være helt kalde før du kan ha på fyllet og glasuren. Ha osten i en miksebolle og rør den myk. Bland inn vaniljesukker og melis.

Tilsett kremfløten mens mikseren går, og pisk til du får en forholdsvis fast glasur. Smak til med sitronsaften til slutt.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og legg bakepapir inn under bunnen slik at du ikke søler til fatet når du gjør den ferdig. Legg et godt lag med glasur på bunnen og legg den andre bunnen over.

Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.

Dryss kokosmassen over kaken.

Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig.

Oppbevart i kjøleskap, holder den seg godt i flere dager.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.