Nå kan du sikre deg verdens heftigste SUV

Ferrari-killeren settes i produksjon - i et begrenset opplag.

BØLLETE BIL: Alle trodde Nissan Juke-R skulle forbli en konseptbil, men nå setter Nissan den i produksjon. Her fra et race mot Ferrari 458 og Lamborghini Gallardo i Dubai. Foto: Nissan
BØLLETE BIL: Alle trodde Nissan Juke-R skulle forbli en konseptbil, men nå setter Nissan den i produksjon. Her fra et race mot Ferrari 458 og Lamborghini Gallardo i Dubai. Foto: NissanVis mer

(Dagbladet): Litt tidligere i år fikk Dagbladet som en av få medier prøvekjøre Nissans høyst spesielle konseptbil Juke-R - en kompakt crossover med teknikk hentet fra superbilen GT-R.

Hvordan det gikk ser du i videoen over.

Det var en voldsom bil med et enormt fartspotensiale, og mange hadde sterke ønsker om at Nissan skulle sette den i produksjon. Men den gangen sa Nissan-folket selv at det neppe ville skje.

Nå har de snudd, og bestemt seg for å lage et begrenset antall Nissan Juke-R som skal registreres for gatebruk. Hvor mange sies det foreløpig lite om.

Rask Den serieproduserte utgaven vil baseres på 2012-modellen av monsteret GT-R. Det vil si at bilen får 550 hester, mot konseptbilens 485.

Nøyaktige spesifikasjoner finnes ennå ikke. Konseptbilen av Juke-R var en veldig tung bil, men klarte likevel 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

Den serieproduserte vil bli ennå raskere - toppfarten vil være snaut 260 km/t!

Salget er i gang - hva venter du på?