Nå kan du spise så mye oppdrettslaks du bare vil

Frisk som en fisk!

PLANTE-ETER: Laksen fores nå med en blanding hvor 70 prosent av råstoffet kommer fra planteriket. Det skal ha gjort laksen sunnere for mennesker, mener myndighetene. Foto: Luca Kleve-Ruud / Samfoto / NTB Scanpix
PLANTE-ETER: Laksen fores nå med en blanding hvor 70 prosent av råstoffet kommer fra planteriket. Det skal ha gjort laksen sunnere for mennesker, mener myndighetene. Foto: Luca Kleve-Ruud / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nivået av miljøgifter i oppdrettslaksen har gått ned med inntil 70 prosent de siste åra. I går la Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) fram sin Nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold.

Oppdrettslaksen inneholder i dag mindre miljøgifter enn feit villfisk, konkluderer VKM.

- Konsentrasjonen av miljøgifter i oppdrettslaksen utgjør ikke noe mattrygghetsproblem, sa Janneche Utne Skåre, medlem av Hovedkomiteen i VKM på presentasjonen hos Mattilsynet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer