Nå kåres årets beste kokk. Adrian har terpet siden januar

Finalister og publikum på plass i Mathallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

- Jeg gleder meg mest. Det blir godt å komme i gang, sier Christopher Davidsen (31).Han står klemt mellom et kjøleskap og en benk i den lille kjøkkenbåsen som skal være arbeidsplassen hans de neste seks timene.

Bak ham står dommerbordet, hvor rettene skal defileres. Enda lenger bak er det bygd opp publikumstribune.

Cristopher har øvd i sju måneder på det han skal gjøre i dag.

- Den siste timen før start er verst, sier han.

Om det blir han som stikker av med tittelen Årets kokk 2015 vet vi først rundt klokka 19 i kveld. Et gull i Lyon 2017 er målet til alle de seks finalistene. Norge har vunnet Bocuse d'Or fem ganger. 

Full fart Dagbladet er på plass før klokka åtte. Litt etter litt innfinner de seg, kjøkkendommere, hoveddommere, tidtakere, assistenter og coacher. Klokka halv ni syder det av liv på torget i Mathallen på Vulkan. 

Det som skiller Bocuse d'Or fra andre matkonkurranser er showet. Her er det lov å heie og rope.

Christopher er eldst og har et stort apparat bak seg. Foruten assistent og coach, han har med egen fotograf, som står bak en lekker brosjyre der Christophers matfilosofi og dagens meny er presentert. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.