BIL: Øyvind Berger, Engine Room, importerer den litt sære eTuk til Norge. Foto: Andreas Scheel / Finansavisen
BIL: Øyvind Berger, Engine Room, importerer den litt sære eTuk til Norge. Foto: Andreas Scheel / FinansavisenVis mer

Nå kommer denne særingen til Norge som elbil

Tuk-tuk som elbil blir et lite stykke Thailand i Norge. Importøren tror han kan selge 100 biler i året.

(Finansavisen): - Jeg kjenner godt tuk-tuk fra mine mange reiser i Østen, men bråkete og forurensende totaktere er ikke noe for oss. Da jeg kom over nederlandske TukTuk Factory, som produserer elektriske versjoner, brukte jeg tre dager på å erverve agenturet for Norge, sier den tidligere Stenshagen- og Bilia-superselgeren Øyvind Berger til Finansavisen i dag.

Fritak frister Fritaket for blant annet avgifter, moms og bompenger, samt tilgang til kollektivfelt og gratis lading gjør e-Tuk attraktivt i Norge. For deler av næringslivet og turistnæringen vil lydløs og utslippsfri transport i tillegg være en bonus.

Blant de første kundene er flere serveringssteder både i Oslo, Trondheim og Tromsø, samt Olden Cruises i Nordfjord på Vestlandet, skriver Finansavisen.

- Å frakte cruise- og andre turister miljøvennlig rundt i norsk natur begeistret dem og jeg tror deres to første e-Tuk kan bli flere. Kiosk- og serveringsversjoner er også bestilt av flere kunder, sier Berger, som har fire versjoner i porteføljen.

Tror på 100 salg - Alle som har sett og kjørt e-Tuk er begeistret og selv om det er et sært sideprodukt for den egentlige virksomheten ser jeg ikke bort fra at vi kan levere 100 stykker i året, sier han optimistisk.

I tillegg til tak og vegger mot vær og vind, leveres e-Tuk med varme i setene og vinterdekk. Tolv standard bilbatterier gir elbilen en rekkevidde på 80 kilometer etter 12 timers lading. Ikke blant de beste, men tilpasset bruken.

Prisen spenner fra 119.000 kroner til 169.000 for serveringsvognen med bardisk og en del utstyr, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Han kan ha fått tidenes sluttpakke av Norges rikeste mann Varmen i Finnmark drepte 300.000 laksTo meglerhus oppgraderer Telenor

VINTERBIL: e-Tuk til og fra skibakken i Hemsedal til vinteren? Foto: TukTuk Factory
VINTERBIL: e-Tuk til og fra skibakken i Hemsedal til vinteren? Foto: TukTuk Factory Vis mer