Nå kommer gråværet, men du kan fortsatt få sol for under 2000 kroner

Vær kjapp hvis du vil gjøre det store Syden-kuppet.

SOLKUPP: Du må være rask om du skal sikre deg et solkupp før sommeren. Været gjør at plassene som er igjen raskt fylles opp, melder reisebransjen. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSEN
SOLKUPP: Du må være rask om du skal sikre deg et solkupp før sommeren. Været gjør at plassene som er igjen raskt fylles opp, melder reisebransjen. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Pakker du kofferten raskt, kan du sikre deg sol og sommer for under 2000 kroner.

Det blir nemlig bare kortvarige gløtt av sommer her hjemme i denne omgang, ifølge Stormgeo.

Vil du starte ferien med en sommerbrun hud, kan det lønne seg å sjekke ut reisebyråenes hopp-på-turer.

Dagbladet har oversikten. Priseksempler ser du nederst i saken.

SOL OG SOMMER: Vil du starte ferien med en sommerbrun hud, kan det lønne seg å sjekke ut reisebyråenes hopp-på-turer. Arkivfoto: NINA ABRAHAMSEN
SOL OG SOMMER: Vil du starte ferien med en sommerbrun hud, kan det lønne seg å sjekke ut reisebyråenes hopp-på-turer. Arkivfoto: NINA ABRAHAMSEN Vis mer

Ikke vent
- For raske koffertpakkere er det nå mulig å sikre seg en uke under palmene for under 2000 kroner, men det gjelder å kaste seg rundt, for mye er utplukket allerede, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour.

Åtte av ti ferieturer hos Star Tour er nå solgt.

Men norske sommerfavoritter som Spania, Hellas og Tyrkia har fortsatt ledige plasser for de som er raskt ute.

- Hvis du vil sikre deg sol og sommer i ferien er ikke dette tidspunktet å ha is i magen på. Venter du lenger nå må du kanskje belage deg på å vente til skolen starter igjen i midten av august for å få like mye for pengene, sier Ertsås.

Det begynner å bli varmt sørover i Europa i disse dager.

Temperaturen er på vei å etablere seg mellom 30 og 40 grader på flere populære feriemål.

Flere muligheter
Det er fortsatt mulig å finne rimelige turer med avreise også etter at skoleferien har begynt.

En uspesifisert tur til Bulgaria første mandag i skoleferien går for eksempel nå for under to tusen kroner.

- Nordmenn har ikke glemt den grå og regnfulle sommeren vi hadde i fjor, og nå går telefonene her hos oss varme. Det er tydelig at feriepengene er på bok, sier Ertsås.

Dette bekrefter også Restplass.no.

- Å dra på sydenferie er for mange en spontan greie, og været har mye å si. I pinsen var bookingen av sydenturer på et lavnivå, mens vi nå opplever «all time high», sier gründer i Restplass.no, Jason Eckhoff til Dagbladet, og legger også dårlige sommere til grunn.

Prisene presses opp
Mari-Anne Zachrisson, salgs- og driftsdirektør i Ving, forteller at prisene gjerne stiger i takt med etterspørselen.

- Det er mange som ringer oss nå når det er dårlig vær. Vil du være borte i to uker, har du dårlig tid. For ei ukes opphold er det litt mer å velge i, forteller Zachrisson til Dagbladet.

Zachrisson råder folk til å følge med på nettsidene, da prisene forandrer seg hele tiden. Barnefamilier råder hun ikke til å reise uspesifisert.