Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå kommer Kina-bilene

Lynk&Co, Wey, Chery, Polestar og Byton er spennende, kinesiske bilmerker på full fart mot Norge. De fleste er elektriske og kan få et betydelig volum.

TO MILLIONER ELBILER: Byton-sjef Carsten Breitfeld, som så langt har vist fram både en SUV og en stor sedan, tror det vil bli solgt to millioner elbiler i Kina i 2020. Foto: Produsenten.
TO MILLIONER ELBILER: Byton-sjef Carsten Breitfeld, som så langt har vist fram både en SUV og en stor sedan, tror det vil bli solgt to millioner elbiler i Kina i 2020. Foto: Produsenten. Vis mer

Det er ikke mer enn fire-fem år siden vi lo av kinesiske «spioner» som krabbet over og under de nyeste europeiske bilene, på utstillingene i Genève og Frankfurt. Med sine små kameraer fotograferte de hver minste detalj, for å lære hvordan Mercedes, BMW og Volvo konstruerte sine biler. Nå, i 2018, er det europeiske biltopper som valfarter til bilutstillingen i Beijing og elektronikkmessen i Shanghai for å studere de nyeste kinesiske bilene. Her får de se elbiler på rekke og rad, biler med god kvalitet og ikke minst priser som sikkert er skremmende lave.

To millioner elbiler

På noen få år har kinesisk bilindustri gått fra å kopiere vesten til å sette standarden for det som skal skje i bilverdenen framover. Og mye handler om elektriske biler. Kanskje ikke så merkelig, i et land som holder på å bli kvalt av sin egen forurensning. I 2019 kommer det til å være rundt 230 elbil-modeller fra 78 bilprodusenter i salg i Kina. Fra neste år vil du kunne kjøpe flere av dem i Europa og Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?