TO MILLIONER ELBILER: Byton-sjef Carsten Breitfeld, som så langt har vist fram både en SUV og en stor sedan, tror det vil bli solgt to millioner elbiler i Kina i 2020. Foto: Produsenten.
TO MILLIONER ELBILER: Byton-sjef Carsten Breitfeld, som så langt har vist fram både en SUV og en stor sedan, tror det vil bli solgt to millioner elbiler i Kina i 2020. Foto: Produsenten.Vis mer

Nå kommer Kina-bilene

Lynk&Co, Wey, Chery, Polestar og Byton er spennende, kinesiske bilmerker på full fart mot Norge. De fleste er elektriske og kan få et betydelig volum.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er ikke mer enn fire-fem år siden vi lo av kinesiske «spioner» som krabbet over og under de nyeste europeiske bilene, på utstillingene i Genève og Frankfurt. Med sine små kameraer fotograferte de hver minste detalj, for å lære hvordan Mercedes, BMW og Volvo konstruerte sine biler. Nå, i 2018, er det europeiske biltopper som valfarter til bilutstillingen i Beijing og elektronikkmessen i Shanghai for å studere de nyeste kinesiske bilene. Her får de se elbiler på rekke og rad, biler med god kvalitet og ikke minst priser som sikkert er skremmende lave.

To millioner elbiler

På noen få år har kinesisk bilindustri gått fra å kopiere vesten til å sette standarden for det som skal skje i bilverdenen framover. Og mye handler om elektriske biler. Kanskje ikke så merkelig, i et land som holder på å bli kvalt av sin egen forurensning. I 2019 kommer det til å være rundt 230 elbil-modeller fra 78 bilprodusenter i salg i Kina. Fra neste år vil du kunne kjøpe flere av dem i Europa og Norge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn