Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer nettleser-Skype

Microsofts chattetjeneste får egen webklient.

ENKLERE Å SKYPE: Med den nye webutgaven av Skype, blir det enklere å Skype når du er ute på farten. Foto: ALL OVER PRESS
ENKLERE Å SKYPE: Med den nye webutgaven av Skype, blir det enklere å Skype når du er ute på farten. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Dinside Er ikke Skype installert på PC-en du ønsker å chatte på? Snart vil ikke det lenger være noe problem.

Microsoft åpner nemlig nå for at du skal kunne bruke Skype rett i nettleseren.

Som selskapet skriver på sin blogg: «kjekt hvis du er på en internettkafé eller på et hotell på ferie hvor du ikke kan laste ned Skype i det hele tatt».

LES OGSÅ: Microsoft avliver Windows Live Messenger

I beta «Skype for Web» heter det nye barnet, som skal være tilgjengelig på skype.com i Internet Explorer, Chrome for Windows, Firefox og Safari.

Webutgaven er foreløpig i beta, og krever derfor et tilleggsprogram for å fungere. Planen er imidlertid at den med tiden skal bli helt nedlastingsfri.

Microsoft må først få på plass støtte for en teknologi kalt WebRCT, som gjør det mulig for nettleseren å føre tale- og videosamtaler uten tredjepartsprogrammer, ifølge Macworld UK.

Mange nettlesere støtter allerede WebRCT, som Chrome, Firefox og Safari. Det skal også komme til Internet Explorer.

LES OGSÅ: Appear.in - enklere videosamtale skal du lete lenge etter

Krever invitasjon Per i dag må du ha en invitasjon for å få tilgang på nettleser-Skype, men Microsoft kommer til å åpne opp for alle brukere gradvis i løpet av de neste par månedene.

Du kan logge inn med din konto på Skype.com for å se om du har fått tilgang.

Det var i fjor at Skype erstattet chattetjenesten Windows Live Messenger. Ifølge The Verge har Skype over 300 millioner brukere. Tjenesten er tilgjengelig på mange forskjellige plattformer, inkludert nettbrett og mobil.

LES OGSÅ: Iwantim.com - elegant webbasert chat

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

ENKELT BRUKERGRENSESNITT:  Webklienten til Skype ser mye enklere ut enn skrivebordsutgaven. Foto: MICROSOFT
ENKELT BRUKERGRENSESNITT: Webklienten til Skype ser mye enklere ut enn skrivebordsutgaven. Foto: MICROSOFT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling