Nå lages det flest barn

Det er populært å få baby i august.

HØYTID FOR Å LAGE BARN: August er en svært travel måned på landets fødeavdelinger. Vil du også ha et augustbarn, er det nå det må skje. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
HØYTID FOR Å LAGE BARN: August er en svært travel måned på landets fødeavdelinger. Vil du også ha et augustbarn, er det nå det må skje. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det ikke lenger i sommerferien de fleste barna unnfanges.

August er nemlig den måneden de ble født flest barn her i landet i 2009, noe som betyr at november har blitt den nye høytiden for å lage barn, ifølge fødselsstatistikk fra Statistisk Sentralbyrå.

Flest fødsler i sommermånedene Mens april i en årrekke var på topp med tanke på når det var flest fødsler i Norge, har det de siste årene blitt født flest om sommeren.

De travleste månedene på fødeavdelingene er fra april til september, og mai, juni, juli og august er de månedene med flest fødsler. I august ble det født 5 517 barn.

- At august var på topp i 2009, er tilfeldig. Hvor mange som blir født hver måned varierer fra år til år. Men jevnt over fødes det flere i sommermånedene. Det er nok mange som synes det passer fint å få barn da, sier sosiolog og seniorforsker Trude Lappegård i Statistisk Sentralbyrå.

I november og desember er det derimot rolig på fødestuen. I desember 2009 ble det født 4 654 barn.

Lager barn i juleferien Årsaken til at det er så få fødsler i desember, har først og fremst sammenheng med at det ikke blir satt i gang fødsler eller planlagt keisersnitt i juleferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer