OPPDATER NÅ: Oppdateringen er på 13,6 MB og tetter et alvorlig sikkerhetshull. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
OPPDATER NÅ: Oppdateringen er på 13,6 MB og tetter et alvorlig sikkerhetshull. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NOVis mer

Nå må du oppdatere Iphonen din

Alvorlig sikkerhetshull avdekket. Heldigvis er det enkelt å tette.

DinSide.no: Like før helga dukket det opp en oppdatering til Iphone og Ipad som tetter et alvorlig sikkerhetshull som ble oppdaget for en tid tilbake.

Kan lese data Feilen gjør det mulig for hackere som er tilkoblet samme nettverk som deg å lese og modifisere data som normalt skulle være sikret og kryptert via SSL/TLS. Det kan for eksempel være mot epost, sosiale nettverk, nettbanken og andre steder som krever sikkerhetssertifikater for at du skal kunne koble deg til.

Siden hackeren må være tilkoblet samme nett som deg, er du spesielt utsatt når du er tilkoblet usikrede, offentlige nett, for eksempel på kafeer, bensinstasjoner, flyplasser og lignende.

Anbefales å oppdatere så snart som mulig Selv om feilen ifølge Reuters skal ha vært kjent i flere måneder, var ikke Apple klare med en fiks før fredag i forrige uke.

Det anbefales på det sterkeste å laste ned og installere sikkerhetsfiksen så snart som mulig, dersom du har en Iphone 4 eller nyere. En fiks for Ipad 2 og nyere er også tilgjengelig.

Feilen skal ifølge ZDnet også omfatte OS X (operativsystemet på MacBook Air/Pro, Mac Mini og iMac, blant annet), men her skal fiksen fortsatt være noen dager unna.

Slik gjør du det • Sørg for at du har godt med batterikapasitet. Aller helst har du Iphone/Ipad tilkoblet laderen. • Vær tilkoblet et sikret, trådløst nett før du fortsetter. • Klikk på "Innstillinger"-knappen, og velg Generelt - Oppdatering. • Du vil nå få tilbud om å oppdatere Iphone/Ipad til versjon 7.06. Nedlastingen er på 13,6 MB. Hvis du fortsatt har iOS 6 på mobilen/nettbrettet, vil du få muligheten til å oppdatere til 6.1.6
Oppdateringen tar noen minutter og innebærer blant annet en omstart av enheten.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Flere mobilnyheter får du her:
Nokiasjokk: Starter med Android-mobiler igjen!
Norske nakenbilder spres på nett
Nordmenns dingser ligger åpent på nettet