Nå: Politiet tar grep om pass-kaoset

Vil ha slutt på ukelange passkøer.

PASSKIOSKEN: Disse passkioskene skal byttes ut neste år. Men i sommer går de for fullt. Nå skal enda flere få hjelp før sommeren. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector 
PASSKIOSKEN: Disse passkioskene skal byttes ut neste år. Men i sommer går de for fullt. Nå skal enda flere få hjelp før sommeren. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politidirektoratet har gitt landets politikamre beskjed om å så raskt som mulig utvide antall arbeidstimer for nordmenn som er på jakt etter nytt pass. Etter at det ble innført elektronisk timebestilling ved veldig mange politistasjoner er køene blitt ukelange.I et telefonmøte mellom Politidirektoratet og landets politimestere onsdag fikk politidistriktene beskjed om at situasjonen må under kontroll så fort som mulig. Og at tiltak må iverksettes for å ta unna køene.

Rekordmange vil ha pass

– Vi hadde et møte med landets politidistrikter for å skaffe oss en oversikt over situasjonen akkurat nå, og for å forsikre oss om at det iverksettes tiltak før hovedsesongen for pass-søknader, sier fagdirektør i Politidirektoratet, Atle Roll-Matthiesen.

– Hvorfor oppstår situasjonen med de lange køene og ventelistene etter at politiet innførte elektronisk timebestilling for pass-søknader?

– Vi utsteder mange flere pass enn tidligere. I hele fjor utstedte vi 700 000 pass. I mai i år ble det utstedt 20 prosent flere pass enn på samme tid i fjor.For mange politistasjoner betyr dette overtidsarbeide og ekstra bemanning i ukene fram mot sommerferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer