Luftfart

Nå prøver de seg på ståseter på fly igjen

Det ble rabalder da Ryanair lanserte tanken. Men nå kan de komme.

SKYRIDER: Dette flysetet, hvor du står mer enn du sitter, ble lansert på ei luftfartsmesse i Hamburg i vår. Spørsmålet er om noen flyselskap faller for ideen. Foto: Aviointeriors
SKYRIDER: Dette flysetet, hvor du står mer enn du sitter, ble lansert på ei luftfartsmesse i Hamburg i vår. Spørsmålet er om noen flyselskap faller for ideen. Foto: Aviointeriors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere passasjerer på mindre plass. Det er en ønskesituasjon for flere flyselskap, og nå kan de være et steg nærmere.

Det italienske designfirmaet Aviointeriors, som er spesialister på flyseter, lanserte i vår sitt nyeste produkt - et stå-sete. Stolen er utformet slik at passasjeren som skal sitte - unnskyld, stå - i det må ha beina på gulvet og lene seg bakover på polyester-ryggen setet er utstyrt med. Det er utformet slik at det skal gi litt støtte for baken.

Øker kapasiteten

Selskapet hevder at setet, som har fått navnet Skyrider 2.0 - en videreutvikling av en prototyp Aviointeriors kom med i 2010 - vil gi plass til 20 prosent flere passasjerer i flymaskinene.

Avstanden til setet foran vil være det samme som med dagens seterader, men det er jo opplagt at et menneske tar mindre plass når det står så å si oppreist framfor å sitte.

En annen fordel med setet - sett fra flyselskapenes side - er at det bare veier halvparten av et vanlig flysete.

Ble latterliggjort

Etter at Ryanair ble latterliggjort da de lanserte ideen om superbillige ståplasser i 2010, noe konsernsjef Michael O'Leary i ettertid hevdet var en spøk, har ingen andre flyselskaper lansert liknende planer, men ifølge de italienske designerne har flere flyselskap vist «betydelig interesse», spesielt har et russisk lavprisselskap visstnok snust på løsningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer