VINTER-NYHET: Aruba utenfor kysten av Venezuela er et av de eksotiske feriemålene du kan velge blant i vinter. På de hvite strendene trives både solhungrige turister og de lokale flamingoene godt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VINTER-NYHET: Aruba utenfor kysten av Venezuela er et av de eksotiske feriemålene du kan velge blant i vinter. På de hvite strendene trives både solhungrige turister og de lokale flamingoene godt. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vinterferie

Nå satser charterselskapene på eksotiske vinterreiser

De store charterselskapene lanserer en rekke nyheter denne vinteren. Mange av dem til eksotiske reisemål.

Fortsatt er det ingen over, ved siden av eller i det hele tatt i nærheten av Kanariøyene. Det er dit vi liksom skal også denne vinteren. Ni av ti norske turister som vil bytte ut snø og kulde med sol og varme vinterstid, reiser dit.

Men, for dem som vil oppleve noe annet, noe nytt, spennende og mer eksotisk uten å måtte pakke reiser, transport og hotell selv, har det aldri vært flere muligheter.

Charterselskapene utvider tilbudene i tråd med at rutefly-forbindelsene bedres, og gjør det både enklere å tryggere å se andre deler av verden.

TUI for eksempel, lanserer flere nye reisemål denne vinteren, alle kvalifisert for begrepet «eksotisk»

NYHET: Punta Cana i Den dominikanske republikk er ny i TUI-katalogen. Foto: TUI Nordic
NYHET: Punta Cana i Den dominikanske republikk er ny i TUI-katalogen. Foto: TUI Nordic Vis mer

- Det er spennende å kunne tilby flere destinasjoner som går under «drømme-begrepet». Vi vet at mange har en drøm om å reise til steder som virkelig er annerledes og eksotiske. Vi er glade for at vi nå kan legge til rette for at flere kan reise til slike steder, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren til Dagbladet, og nevner blant annet Aruba i Vestindia som et slikt drømmested.

- Strendene her regnes for å være de vakreste i verden og det er like flott under som over vann, sier hun.

Pakkereiseloven

TUI tar dessuten Barbados, Bali, Seychellene, St. Martin, Punta Cana, Zanzibar, Malaysia og Goa i India inn i vinterprogrammet.

- I tillegg utvider vi tilbudet til Kapp Verde og flere andre eksisterende destinasjoner. Blant annet har vi avtaler med 140 hoteller i Thailand, som mange anser som eksotisk nok, sier Aspengren.

Etter orkanen Irma som herjet Karibia denne uka, er imidlertid Saint Martin - som fikk betydelige skader i stormen - midlertidig tatt fjernet fra TUIs program. Turoperatørene tar også forbehold om enkelte andre destinasjoner, avhengig av hvor store skadene etter orkanen er.

INDISK VINTER: Goa er ingen nyhet, men veldig eksotisk og annerledes. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
INDISK VINTER: Goa er ingen nyhet, men veldig eksotisk og annerledes. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Dette er fleksible reiser med ordinære rutefly der kunden bestemmer dato for så vel utreise og hjemreise selv, men i og med at alt blir «pakket» av turarrangøren, faller reisen inn under pakkereiseloven, med alle de rettigheter det medfører for den reisende i motsetning til om man bestiller rutefly og bosted separat.

Markedet øker

TUI er på ingen måte alene om å satse på det eksotiske. Konkurrenten Ving har 22 eksotiske reisemål i katalogen sin, og spesielt er direkteruta til Phuket i Thailand populær vintertid.

- Der har vi solgt 27 prosent flere reiser enn i fjor hittil i år, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

ØKENDE INTERESSE: Stadig flere nordmenn vil reise til eksotiske reisemål, som Sri Lanka. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ØKENDE INTERESSE: Stadig flere nordmenn vil reise til eksotiske reisemål, som Sri Lanka. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Ser vi på de eksotiske reisene generelt, har vi en salgsøkning på 15 prosent sammenliknet med i fjor, sier hun, og trekker spesielt fram nyheten Puerto Plata på Den dominikanske republikk. Der er 60 prosent av kapasiteten denne vinteren allerede solgt.

- Det er ingen tvil om at det er et marked for eksotiske reisemål spesielt om vinteren. Og ettersom flyforbindelsene blir bedre, blir dette også langt mer interessant for de reisende, sier hun.

Nye ruter til Sør-Amerika

Både Norwegian og Finnair etablerer også nye ruter i vinter, som gjør det langt enklere og mer bekvemt å komme seg til Sør-Amerika.

Norwegian åpner i vinter direkterute til Buenos Aires i Argentina fra London med gode forbindelser fra flere flyplasser i Norge.

Finnair satser på Mexico, og starter opp ei direkterute til Puerto Vallarta på Stillehavskysten i desember.