Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå skal det bli slutt på forvirringen ved gate 19

Skifter navn på alle gatene på Gardermoen.

STOR AVSTAND:  Skal du reise fra gate 19, bør du sjekke avstandskartet før du somler bort tida i kiosken. Foto: OSL
STOR AVSTAND: Skal du reise fra gate 19, bør du sjekke avstandskartet før du somler bort tida i kiosken. Foto: OSL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Til nå har gate nummer 19 har vært manges skrekk på Oslo lufthavn. Du er nemlig ikke alene om du har trodd du har vært framme når du har sett 19 tallet i taket foran deg.

Når du har passert gate 18 er det nemlig ingen grunn til å sakke ned på farta. Du er omtrent bare halvveis, for det er nesten dobbelt så langt å gå til gate 19 som det er til nabogatene.

Så mye frustrasjon har denne gaten skapt, at den har fått en egen gruppe på Facebook med 4950 medlemmer: «For oss som hater gate 19».

Nye nummer Nå varsler flyplassen nye tider. Fra natt til 1. mars 2016 får Gardermoen en ny gatenummerering.

- Hensikten er å gjøre det enklere for passasjerene å finne fram, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen til Dagbladet.

Hver pir i terminalen vil få en egen bokstav fra A til F. 

A, B og C viser til gatene på innland, mens D, E og F viser til gatene på utland. Etter hver bokstav vil det stå et nummer som viser din gate, forklarer Andersen.

Fra 19 til B Der det tidligere har stått gate 19 på boardingkortet, vil det fra 1. mars stå en B etterfulgt av et nummer mellom én og åtte, der B8 er lengst unna.

Før og etter sikkerhetssjekken vil det stå skjermer som angir hvor langt du har igjen til gaten din, det vil også være tydelige anvisninger på gulvet.

- Vi har fått med oss Facebook-gruppa, og har tatt med oss innspill derfra også. Men dette er ikke et svar på kritikken, men et resultat av utvidelsen av Oslo lufthavn, sier Westher Andersen.

- Like langt - Endringen gir mening den, men fargekoder og bokstaver forandrer ikke det faktum at det er sykt langt å gå likevel, skriver den muntre kvinnen bak Facebook-gruppa, Vibeke Hay Wold, i en e-post til Dagbladet.

NYE NAVN: Gate 19 er gaten nede til venstre. Fra 1. mars flyr du fra gate B1-8. Grafikk: OSLO LUFTHAVN
NYE NAVN: Gate 19 er gaten nede til venstre. Fra 1. mars flyr du fra gate B1-8. Grafikk: OSLO LUFTHAVN Vis mer

På spørsmål om hun tror det blir lettere å skjønne hvor langt det er å gå, svarer Hay Wold med et smil:
 
- La oss være ærlige, det er jo like langt å gå.

- Hva skjer med Facebook-gruppa nå?

- Dette er jo så nytt for meg, men vi må vurdere å skifte navn. Det kan være det blir et felles opprop og internkonkurranse i medlemsmassen av Facebook-siden, skriver Hay Wold.

Ferdig i 2017 Endringen skjer altså natt til 1. mars i år.

- I løpet av natta vil vi bytte ut alle skiltene. Det vil da stå personell fra Oslo lufthavn med synlig antrekk som hjelper dem som ikke finner fram, sier Westher Andersen.

Ifølge flyplassen vil C- og D-gatene tas i bruk når pir nord åpner høsten 2016. Utbyggingen av flyplassen skal være ferdig i april 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!