Passtrøbbel:

Nå slår politiet nødpass-alarm

- Vi har aldri opplevd maken.

PASSROT: Mange nordmenn har opplevd passtrøbbel i sommer. De glemmer igjen passet og satser på at de får kjøpt nødpass på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector
PASSROT: Mange nordmenn har opplevd passtrøbbel i sommer. De glemmer igjen passet og satser på at de får kjøpt nødpass på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri har det vært skrevet ut flere nødpass enn denne sommeren. I perioden mai-juli måtte Politidistrikt Øst, som blant annet har Gardermoen politistasjon, skrive ut hele 1288 nødpass til passløse nordmenn som skulle ut og reise.

- Dette er en økning på hele 38 prosent i forhold til i fjor, sier Anette Brevik, som er avsnittsleder for grensekontrollseksjonen på Gardermoen politistasjon.

- Aldri opplevd maken

- Vi har aldri opplevd maken til dette. Vi økte i sommer bemanningen på kontrollpostene for de som reiser ut fra Gardermoen, og har hatt måtte ha egne folk til å skrive ut nødpass for reisende. De har hatt det travelt, bekrefter Brevik.

- Mange som kommer til oss tror at det er bare å skrive ut et nødpass i en fei. Men passet er et verdifullt dokument, og vi må sørge for at det ikke mister sin legitimitet. Derfor er det er grundig arbeide som skal gjennomføres. Hvis våre folk er opptatt med andre oppgaver, vil nødpass-utskriving måtte vente. Dette gjør vi selvsagt ikke for for å være vanskelig mot de reisende, selv om det kan medføre at de som skal reise ikke får gjennomført sin reise slik de hadde tenkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer