Nå slår politiet pass-alarm

Du kan «snike i pass-køen» - men dette kortet virker ikke hos politiet.

PASS PÅ: Husk at mange steder krever at passet ditt er gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
PASS PÅ: Husk at mange steder krever at passet ditt er gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Påskeferien er i full gang. Og med den starter nordmenn planleggingen til neste ferie. Enten det er storbyferie i mai eller sommerferie i løpet av de tre sommermånedene.

Nå advarer politiet mot lange passkøer ved landets politistasjoner allerede rett over påske. Høgsesongen for passbestillinger er ukene etter påske og fram til sankthans. Og nye bestillingsregler kan skape kaos for mange.

Bestilling på nett

Nytt av året er at mange av landets politistasjoner ikke lenger tar imot drop-in-kunder for passbestilling. Nå må du mange steder bestille time for når du kan ankomme passkontoret. Dette for å hindre de timelange køene på de mest travle dagene. Her finner du oversikten over hvor du må bestille time på nett.

Rekker du ferien?

- Nå før sommer og høysesong vil det alltid være viktig å søke pass gjerne inntil 6 -12 måneder før passet går ut. Dette gjelder spesielt hvis man har hatt mange tap av pass fra tidligere, sier Gitte Hessenschmidt, avdelingsleder ved utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt.

- For at våre kunder skal unngå unødvendige utgifter, tidspress og flere oppmøter hos politiet, ønsker vi at de som skal ut og reise, søke pass i god tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer