KANON: Hemsedal har snøproduksjon i store deler av sitt anlegg og alt er i rute til sesongstart 30. oktober. Foto: Hilde Hagen.
KANON: Hemsedal har snøproduksjon i store deler av sitt anlegg og alt er i rute til sesongstart 30. oktober. Foto: Hilde Hagen.Vis mer

Nå snør det på Stranda

De fleste skianleggene har webkameraer i gang og viser forholdene. Se dekningen med kunssnø og at det laver ned på Strandafjellet.

||| (DAGBLADET): Sjekk webkameraene hos skiinfo. Akkurat nå laver det ned på Strandafjellet.
Mens i resten av landet går snøkanonene for fullt i nattekulda.
Metereologene varsler om kulde i dagene som kommer. Dette gir håp om døgndrift for mange av anleggene.
At det mange steder er gode utsikter til natursnø fra oven er også gode nyheter for dem som venter på å komme i gang med aktiviteter på hvitt underlag.
Snøproduksjon
Skiinfo.no har gjort en undersøkelse blant norske skianlegg, og den viser at hele 63 % av skianleggene som oppdaterer snøforholdene sine på Skiinfo.no har økt kapasiteten på sine snøproduksjonsanlegg foran kommende sesong.
Blant utbedringene er større rørsystem som gir mer vann til snøkanonene som igjen kan pumpe ut mer snø.
Andre har økt kapasiteten på strømtilførsel og kjøpt inn nye snøkanoner, sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.no
Kaldere
Væromslaget som bringer kald luft innover Nord-Norge og Midt-Norge til natta, kan gi snø, hvor mye vil ikke meterologene hos yr.no spå.
Storm.no melder et noe saktere innsig enn det Yr.no opererer med. Men at det blir kaldt, og muligheter for snø i høyden de fleste steder er det enighet om.  

Men:Nordland, Troms, Trøndelag og Møre og Romsdal ligger snøgrensen på 2-300 meter tirsdag morgen. Seinere på dagen kommer snøen helt ned i fjæresteinene. Sent onsdag/natt til torsdag kan det komme hvit nedbør i storbyene Bergen og Stavanger. På Sørlandet kan det komme snø ca 500 meter over havet onsdag og torsdag melder Yr.no. Skiinfo tror på pudderalarm og over 40 cm nysnø i Sunnmørsalpane og Strandafjellet.

SNØPRODUKSJON: Skeikampen er også i gang med å legge kunstsnø. Foto: Skeikampen.
SNØPRODUKSJON: Skeikampen er også i gang med å legge kunstsnø. Foto: Skeikampen. Vis mer