Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norgesferie:

Nå stuper flybillettprisene

Og nå kommer helt nye flyruter for sommerferien.

BILLIGERE Å FLY: Etter rekordhøye flypriser, stuper nå kostnadene for passasjerene. Norwegian halverer prisene på enkelte strekninger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
BILLIGERE Å FLY: Etter rekordhøye flypriser, stuper nå kostnadene for passasjerene. Norwegian halverer prisene på enkelte strekninger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

(Dagbladet): Flyselskapene senker prisene på sommerens flyreiser - og noen av billettene selges nå med hele 83 prosents rabatt. Og nå kommer helt nye sommerruter.

Dobler seteplass - prisene stuper

- Myndighetenes avgjørelse om at vi kan fylle alle setene i flyene, gjør at det er 30 prosent flere billetter på markedet for Norgesferien, og dette påvirker naturligvis prisene, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian og fortsetter:

- Når kapasiteten øker vil prisene bli påvirket. Kundene får flere valgmuligheter og så vil også etterspørselen være med på å påvirke prisene.

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

- At myndighetene nå går bort fra én-metersregelen om bord gir oss anledning til å selge resterende 50 prosentene. Og derfor startet vi en norgeskampanje, sier Catharina Solli, kommunikasjonssjef i Widerøe.

- Å fylle flyene nå på så kort tid er mer enn utfordrende. Å tilby kundene våre flybilletter til en god pris for å fylle flyene, anser vi er fornuftig og en god idé.

OSLO LUFTHAVN: Landsstyret i Grønn Ungdom mener det bør innføres et kvotesystem for flyreiser i Norge der hver nordmann har tillatelse til å reise tre ganger i året. Video/Reporter: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

Munnbind for alle

Setekapasiteten økes fra 15. juni, og nå jobber også alle flyselskap med å innføre like krav om bruk av munnbind om bord. SAS har allerede hatt dette kravet en tid.

- Vi vil kreve obligatorisk bruk av munnbind, i tråd med anbefalingene fra europeiske luftfartsmyndigheter, EASA. Tidspunkt for iverksettelsen er 17. juni, sier Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian.

Passasjerene må selv sørge for å ha munnbind på plass før de går om bord i flyene.

Nye sommerruter

Norwegian har nå bare innenriksflyvninger, men planlegger å starte sommerruter utenlands i løpet av sommeren. Dette dreier seg om populære ruter til attraktive reisemål i Europa, der det allerede er solgt et stort antall billetter og risikoen for tap for selskapet er små.

Norwegian bekrefter at vil sette opp nye flyruter til Europa.

- Vi komemr med et oppdatert ruteprogram som også omfatter ruter til utlandet i løpet av uke 25, bekrefter Sandaker-Nielsen, som foreløpig ikke vil røpe hvilke land det dreier seg om.

- Dette er noe vi ser på akkurat nå, og vi vil komme tilbake til hvilke destinasjoner det er snakk om. Det vil dreie set om ruter det allerede er solgt godt med billetter. Vi kommer ikke til å åpne ruter med dårlig belegg.

- Det betyr at dere starter flyvninger til Danmark, siden Danmark aksepterer feriegjester fra Norge?

- Det er ikke usannsynlig, men vi må satse på gradvise åpninger og vi må sette inn nye fly i tillegg til de sju flyene vi har i ulike ruter i dag.

Flyr videre:- SAS har 30 fly på vingene har har ingen umiddelbare planer om enda flere, sier Knut Morten Johansen i SAS. Foto: Odd Roar Lange
Flyr videre:- SAS har 30 fly på vingene har har ingen umiddelbare planer om enda flere, sier Knut Morten Johansen i SAS. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Ingen endring i SAS

- Vi har ingen konkrete planer om å åpne flere strekninger foreløpig. Vi har 30 fly i ulike ruter, og vil følge situasjonen nøye fremover, sier Knut Morten Johansen, direktør for samfunnskontakt i SAS.

- Med de nye retningslinjene øker vi setekapasiteten med 30 prosent fra 15. juni. Det betyr bedre tilbud og lavere priser, selv om sommerprisene i år kanskje ikke kommer ned på samme rekordlave nivå som vi har sett tidligere år, sier Knut Morten Johansen.

Vil du ha flere tips og nyheter for norgesferien? Du finner det her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!