Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sommerferie:

Nå stuper prisene - må selge sydenturer til under halv pris

Derfor kan du finne rekordbillige turer akkurat nå.

Hete dager gir kjølig prismarked: Reiseoperatørene dumper prisene for høstens sydenreiser. Du kan lett finne priser med 70 prosents rabatt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Hete dager gir kjølig prismarked: Reiseoperatørene dumper prisene for høstens sydenreiser. Du kan lett finne priser med 70 prosents rabatt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du ikke er lei av sol og varme så kan du gjøre et skikkelig sydenkupp akkurat nå. For nå setter charterselskapene ned prisene på hundrevis av reiser til populære reisemål.

Både nordmenn, svensker og dansker har gledet seg over ukesvis med glimrende sol- og badeforhold på hjemmebane. Og det store rushet av solhungrige sensommerkunder har derfor uteblitt. Dermed risikerer reiseoperatørene å brenne inne med usolgte reiser både i august og september.

Disse reisene pøses nå ut på markedet med sterkt reduserte priser. Turer som tidligere har kostet nærmere 9000 kroner selges for en tredel av prisen. Rabattene på restplass-sidene varierer jevnt over fra 20-70 prosent.

God plass: Det er mange ledige solsenger i syden de kommende ukene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
God plass: Det er mange ledige solsenger i syden de kommende ukene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Høsten på billigsalg

- Sommerreisene ble jo solgt lenge før det varme været kom, men det er godt med muligheter igjen i høst. Nå er det ikke lenge igjen av skoleferien, og da kan man gjøre gode kupp. To voksne kan få reiser til 3-4000 kroner til både Hellas, Kanariøyene, Bulgaria, Tyrkia og Kroatia, sier Siri Røhr-Staff, Informasjonssjef i Ving Norge.

Direktør i Amisol, Gunder Moe, sier at en god sommer normalt vil påvirke høstsalget i negativ retning.

- Når det er sagt så skal ikke gradene mye ned, regnværsdagene bli for mange og høstmørket bli så veldig mørkt, før sommerens godværsdager er glemt. Uansett vil det nok være tilstrekkelig med «kupp-muligheter» de 2-3 nærmeste ukene etter at skolene starter igjen, sier Moe.

Rekordsommer

- På grunn av det unormalt flotte sommerværet her i Norge, så kan man virkelig gjøre noen kupp nå i august og september, sier Tonje Løkaas Fossum i Apollo.

- Sommeren 2018 lå tidlig an til å slå fjorårets rekordsommer. Med en salgsøkning på 10 prosent og allerede i mai med 8 av 10 plasser solgt i skoleferien, så det ut til å bli langt mellom restplassene, fortsetter hun.

Men med hjemmevarmen sluknet reiselysten og behovet for sydensommer hos mange nordmenn.

- Det er alltid rimeligst å reise før og etter skoleferien, og grunnet det fine været her hjemme er det lenge siden vi har sett rimeligere restplasser enn nå. Mens juni og juli stort sett går med helt fulle fly, er det fra midten av august og i september man kan gjøre de virkelige kuppene. Vi ser at restplass-salget for høsten går tregere enn vanlig og vi er også spent på salget videre i høst og vinter, som følge av det fine været, sier Løkaas Fossum og fortsetter:

- De beste kuppene nå hos oss kan du først og fremst gjøre i Kroatia, Kreta, Rhodos, Bulgaria og Mallorca.

Mest for pengene

- Ja, det er jo da noen færre restplasser i denne perioden, men det er fortsatt mulig å gjøre noen skikkelige feriekupp. De to siste ukene i august og hele september er den tiden av året da man får absolutt mest for pengene, sier Nora Aspengren, informasjonsansvarlig i Tui Norge.

- De aller fleste sommerdestinasjoner har nydelig vær også i august og september. De store destinasjonene er mest populære også i denne perioden, som Mallorca, Kreta og Rhodos, sier Aspengren.

Hun mener man uansett finner gode priser til de fleste destinasjoner i denne perioden.

- Personlig ville jeg nok anbefalt Sicilia, eller Sardinia. Men også land som Tyrkia, Kroatia og Menorca har veldig gunstige priser og gode temperaturer i denne perioden vi nå går inn inn, avslutter Aspengren.