Norwegian

Nå tilbyr de deg en iskald Svalbard-pils, eller en arktisk gin fra Troms på flyet til Bangkok

- Viktig å tilby norske produkter.

ARKTISK DRIKKE: Norwegian har suksess med å tilby sine reisende på langdistanse pils fra Svalbard og gin fra Troms. - Norske og nordiske produkter er etterspurt også på våre internasjonale flyvninger, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian
ARKTISK DRIKKE: Norwegian har suksess med å tilby sine reisende på langdistanse pils fra Svalbard og gin fra Troms. - Norske og nordiske produkter er etterspurt også på våre internasjonale flyvninger, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er et aldri så lite eventyr for oss, sier daglig leder Ida Larsen i Svalbard Bryggeri. Siden i fjor har verdens nordligste bryggeri hatt en avtale med flyselskapet Norwegian, som tilbyr «Spitsbergen Pilsener» på sine stadig flere langdistansefly.

Larsen er ikke i tvil om effekten:

- Vi har doblet antall ansatte fra to til fire og produksjonskapasiteten fra 250 000 liter årlig til det dobbelte på langt kortere tid enn vi hadde planlagt. Og vi merker stor pågang i besøkene hit til oss. Særlig er mange amerikanere, som har fått smake produktene våre på flyene nysgjerrige og kommer innom oss, sier Larsen, som karakteriserer pilsen som Norwegian serverer som «crispy, med preg av sitrus, karamell og mye humle.»

- Og det er viktig å få med at ølet vi lager her inneholder 16 prosent vann fra den 2000 år gamle Bogerbreen. Det gir produktet en spesiell særegenhet.

Norwegians satsing på verdens nordligste bryggeri har vært så vellykket for begge parter, at det allerede snakkes om flere samarbeidsprosjekter.

Gin fra Lyngen

Norwegian selv ønsker å beholde et norsk preg på serveringstilbudet sitt, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer