Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norwegian

Nå tilbyr de deg en iskald Svalbard-pils, eller en arktisk gin fra Troms på flyet til Bangkok

- Viktig å tilby norske produkter.

ARKTISK DRIKKE: Norwegian har suksess med å tilby sine reisende på langdistanse pils fra Svalbard og gin fra Troms. - Norske og nordiske produkter er etterspurt også på våre internasjonale flyvninger, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian
ARKTISK DRIKKE: Norwegian har suksess med å tilby sine reisende på langdistanse pils fra Svalbard og gin fra Troms. - Norske og nordiske produkter er etterspurt også på våre internasjonale flyvninger, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian Vis mer

Det er et aldri så lite eventyr for oss, sier daglig leder Ida Larsen i Svalbard Bryggeri. Siden i fjor har verdens nordligste bryggeri hatt en avtale med flyselskapet Norwegian, som tilbyr «Spitsbergen Pilsener» på sine stadig flere langdistansefly.

DOBLET PRODUKSJONEN: Avtalen med Norwegian har ført til at Svalbard bryggeri og gründerne Anne Grethe og Robert Johansen har doblet produksjoen på seks måneder. Foto: Morten Bibow
DOBLET PRODUKSJONEN: Avtalen med Norwegian har ført til at Svalbard bryggeri og gründerne Anne Grethe og Robert Johansen har doblet produksjoen på seks måneder. Foto: Morten Bibow Vis mer

Larsen er ikke i tvil om effekten:

- Vi har doblet antall ansatte fra to til fire og produksjonskapasiteten fra 250 000 liter årlig til det dobbelte på langt kortere tid enn vi hadde planlagt. Og vi merker stor pågang i besøkene hit til oss. Særlig er mange amerikanere, som har fått smake produktene våre på flyene nysgjerrige og kommer innom oss, sier Larsen, som karakteriserer pilsen som Norwegian serverer som «crispy, med preg av sitrus, karamell og mye humle.»

- Og det er viktig å få med at ølet vi lager her inneholder 16 prosent vann fra den 2000 år gamle Bogerbreen. Det gir produktet en spesiell særegenhet.

Norwegians satsing på verdens nordligste bryggeri har vært så vellykket for begge parter, at det allerede snakkes om flere samarbeidsprosjekter.

Gin fra Lyngen

Norwegian selv ønsker å beholde et norsk preg på serveringstilbudet sitt, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

ET GJENNOMBRUDD: Grunderne i Aurora Spirit, Hans-Olav Holtermann Eriksen, Tor Petter Christensen og Anne-Lise Hausner, jubler over avtalen med Norwegian. Foto: David Gonzalez
ET GJENNOMBRUDD: Grunderne i Aurora Spirit, Hans-Olav Holtermann Eriksen, Tor Petter Christensen og Anne-Lise Hausner, jubler over avtalen med Norwegian. Foto: David Gonzalez Vis mer

Derfor har selskapet nå også innlemmet enda et nord-norsk produkt på drikkekartet sitt, nemlig gin fra Aurora Spirit i Lyngen. Fra og med i vår vil Bivrost gin bli servert på langdistanseflyvningene til Norwegian.

- Det er uten tvil vårt største gjennombrudd, sier styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen til Dagbladet. Det til tross for at Aurora-ginen allerede blir importert til gin-nasjonen Storbritannia, og også er på vei til både Singapore og Japan.

- Jeg tror det handler om det norske særpreget, det rene, pure og ville. Det, sammen med rene råvarer fra norsk natur og utmerket kvalitet, er våre største fortrinn. Og det er ingen tvil om at avtalen med Norwegian er kjempestort for oss. Jeg skal innrømme at det ble litt feiring da den ble klar, sier Holtermann Eriksen.

Firedoblet

Aurora Spirit er verdens nordligste destilleri, og åpnet så sent som i 2016. Foruten gin produseres det også aquavit.

VERDENS NORDLIGSTE: Spitsbergen-pilsen har slått an. Foto: Svalbard Bryggeri
VERDENS NORDLIGSTE: Spitsbergen-pilsen har slått an. Foto: Svalbard Bryggeri Vis mer

- Vår ambisjon har hele tiden å nå ut i verden med produktene våre, og det er ingen tvil om at denne avtalen hjelper oss med det. Norwegian har 30 millioner passasjerer i året, mange av dem internasjonale, og avtalen gir oss god profilering.

- Faktisk har vi allerede måttet firedoble produksjonen vår ut fra hva vi beregnet da vi startet opp, sier han.

- Og tilbakemeldingene?

- Veldig gode. Den beste illustrasjonen er vel kanskje at vi beregnet at de første 26 000 miniatyrflaskene vi leverte ville vare i tre måneder. Men det kom en ny bestilling allerede etter en måned, sier Holtermann Eriksen.

Norske varer etterspurt

- Ja, nå kan våre reisende se fram til å kose seg med ekte arktisk drikke om bord hos oss, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

VERDENS NORDLIGSTE DESTILLERI: I Lyngen i Troms produseres verdens nordligste gin og akevitt.
VERDENS NORDLIGSTE DESTILLERI: I Lyngen i Troms produseres verdens nordligste gin og akevitt. Vis mer

- Selv om Norwegian blir et stadig mer internasjonalt selskap med reisende som aldri er innom Norge, er det likevel viktig å tilby norske og nordiske produkter om bord.

- Våre kunder gir oss tilbakemeldinger på at de ønsker norske og nordiske varer når de reiser med oss, enten det er fra USA til Norge eller mellom Storbritannia og Argentina, så dette kommer vil til å se mer av framover, lover kommunikasjonssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling