BERØMT: Legendariske Copacabana i Rio de Janeiro. Fra neste år planlegger Norwegian flyginger til byen fra London, selvsagt med forbindelse fra Norge. Foto: NTB Scanpix
BERØMT: Legendariske Copacabana i Rio de Janeiro. Fra neste år planlegger Norwegian flyginger til byen fra London, selvsagt med forbindelse fra Norge. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norwegian

Nå vil Kjos til Rio

Starter opp rute i 2019.

Norwegian planlegger å starte opp en flyrute med Boeing 787 mellom flyplassene London Gatwick og Rio de Janeiro Galeao neste år.

Det melder nettstedet FlightGlobal , som torsdag fikk planene bekreftet av konsernsjef Bjørn Kjos.

ESKAPNDERER: Bjørn Kjos og Norwegian utvider stadig langdistanse-programmet sitt. Foto: NTB Scanpix
ESKAPNDERER: Bjørn Kjos og Norwegian utvider stadig langdistanse-programmet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var kjent fra før at lavprisselskapet så på muligheten for å styrke tilbudet sitt i Brasil. Den nye ruta mellom London og Rio vil konkurrere med British Airways' eksisterende rutefly mellom London Heathrow og Rio.

Argentina i år

Norwegian kom inn på det søramerikanske markedet tidligere i år, med avganger mellom London Gatwick og argentinske Buenos Aires, også der med flytypen Boeing 787, fra februar. Fra 16. oktober starter selskapet opp med innenriksflyginger i Argentina.

Ifølge Kjos ser selskapet store muligheter for videre vekst knyttet til Sør-Amerika. Mot slutten av 2019 kommer det nye Airbus A321LR-fly som skal betjene internasjonale ruter på det søramerikanske kontinentet, og disse skal etter planen ha base i Argentina, sier Kjos.

Ekstremt dyrt

Selskapet ser også på muligheten for å langdistanseflyginger til Sør-Europa, for eksempel til Madrid og Barcelona. Norwegian-sjefen påpeker at det er svært mange reisende på disse strekningene.

– Det er ekstremt dyrt å fly på noen av disse rutene. De fortjener å betale lavere priser, sier Kjos.

Aerolineas Argentinas, Air Europa og Iberia tilbyr i dag avganger fra Madrid til Buenos Aires, mens Iberia er alene om å fly på strekningene fra Madrid til Rio de Janeiro og Barcelona til Buenos Aires.

Norwegian legger for øvrig til Hamilton og Montreal i Canada og Tampa i Florida på nettverkslista si denne høsten.